RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні лютує негода: тисячі населених пунктів без світла, на дороги виїхали БТРи

Через негоду, що напередодні накрила Україну, знеструмлено 2019 населених пунктів у 16 областях. В Одесі рятувальники залучають БТРи для ліквідації наслідків негоди і порятунку заблокованих авто, а в Києві обмежили рух автотранспорту.

"Апростроф" слідкує за ситуацією в Україні, що викликана складними погодними явищами.

Читайте також: Одеса потерпає від негоди: люди сидять без тепла і світла

Як заявив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер, всі служби в Одеській області продовжують працювати у посиленому режимі, оскільки тривають роботи з ліквідації наслідків негоди. Рятувальники залучають спецтехніку.

"На деяких заметених ділянках рятувальникам доводиться залучати навіть БТРи. На півдні області призупинилися опади, це дає змогу продуктивніше працювати службам. Поки складно в Одеському районі, але всі працюють", - йдеться у повідомленні.

Жителів Одеської області та гостей регіону закликали зайвий раз не виходити з дому та не сідати за кермо. Також в Одесі у зв’язку із складними погодними умовами тимчасово призупинили й роботу районних котелень.

Станом на ранок зафіксовано 78 обривів контактної мережі міського електротранспорту.

У Києві з 7:30 ранку у зв'язку зі снігопадом закрито в'їзд великогабаритного транспорту. Обмеження діятимуть до поліпшення умов. Орієнтовно до 10:00.

Також у Києві закликали водіїв віддати перевагу громадському транспорту та не залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та на узбіччях, аби не заважати роботі спецтехніки.


Постраждала від негоди Черкащина, там знеструмлено 44 населених пункти. На дорогах державного, територіального та місцевого значення задіяно понад 130 одиниць спецтехніки, розчищають автошляхи, де утворилися значні затори. В ОВА рекомендують школам на кілька днів перейти на дистанційне навчання у звʼязку з негодою.

Також засніжило Полтавщину. За даними ОВА, через погіршення погоди на території області знеструмлено 437 населених пунктів, а це понад 18 тисяч абонентів. Енергетики виконують аварійні роботи. Задіяно 20 бригад та стільки ж одиниць техніки.

В Кіровоградській області 184 населених пунктів залишаються без електропостачання. На відновлювальних роботах працюють бригади місцевих енергетиків.

За даними ОВА, наразі заборонено рух усіх транспортних засобів на ділянці автодороги М-13 Кропивницький-Платонове. Орієнтовно - до 14.00.

Через шторм підтоплено центральну частину тимчасово окупованого Бердянська - вода затопила центральні вулиці. Також вода прибуває в селі Луначарське — вона підійшла впритул до дачних споруд.

Нагадаємо, ми розповідали, що Україну накриють крижані дощі.

Вас може зацікавити:

Чекати на сильні морози чи аномальне тепло? Свіжий прогноз метеорологів на кожен місяць зими

Завірюхи, крижаний дощ та штормовий вітер: де чекати погодного Апокаліпсису і коли вщухне негода

На Київщині школи переведуть на дистанційний режим: що сталося