RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україну замете в перший день зими: де і коли піде сніг

Зима почала вступати у свої права ще наприкінці листопада, принісши із собою сильні снігопади та ожеледицю. А вже 1 грудня Україну замете снігом та подекуди накриє крижаним дощем.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на дані радару "Ventusky".

Так, о 8 ранку найбільше снігу випаде у Полтавській та Дніпропетровській областях - очікується до 5 см опадів. Добряче сніжитиме також у сусідніх областях - Харківській, Черкаській, Сумській. Сніг також очікується майже по всій території України, окрім Луганської, частини Запорізької, Миколаївської та Одеської областей. Натомість у Чернівецькій, Вінницькій, частині Кіровоградської та Запорізької областей очікується крижаний дощ.

Читайте також: Аномальний грудень: яка погода очікується в Україні наприкінці року

Ближче до 11 години сильні снігопади змістяться на північний схід та накриють Сумську та Харківську області. Також сильний сніг очікується у Закарпатській області. Сніжитиме вже й у Луганській та Донецькій областях. Невеликий сніг у цей час остерігатиметься й у столиці та подекуди на заході. У Чернівецькі області, як і раніше, йтиме крижаний дощ, проте на більшості західних територій та на півдні опадів у цей час уже не буде.

О 14 годині сніжитиме на Закарпатті та у Чернівецькій області. А також - на Кіровоградщині, Дніпропетровщині, Полтавщині, Сумщині. Сильні снігопади триватимуть на сході України.

Станом на 17 годину крижаний дощ очікується на Вінниччині, а сильні снігопади триватимуть на Закарпатті, Луганщині та Донеччині. Сніжитиме також на Дніпропетровщині та Харківщині.

О 20 годині ситуація буде приблизно такою ж, лише сніг із Закарпаття розповсюдиться на Львівщину та Тернопільщину. Сніжитиме також на Запоріжжі, Луганщині та Донеччині.

О 23 годині снігові опади очікуються на заході, в центрі та на сході країни. При цьому, особливо сильними вони будуть на Закарпатті. Там же, а також на Вінниччині очікується крижаний дощ.

Раніше ми писали, яким, за словами синоптиків, буде перший місяць зими.

  • Вас може зацікавити:

Насувається Апокаліпсис-2: Україну накриє новий циклон з снігопадами і крижаними дощами

Чекати на сильні морози чи аномальне тепло? Свіжий прогноз метеорологів на кожен місяць зими

На Україну насувається черговий циклон: чи чекати нового снігового Армагеддону