RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Українців попередили про небезпечну погоду: де очікуються ожеледиця і сильні снігопади

В Україні у неділю, 3 грудня, очікується сніг та ожеледиця на заході та півночі. Водночас на Київщині попередили про небезпечні метеорологічні явища впродовж 2-3 грудня.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Україну в грудні накриє "російський" антициклон: коли вдарять морози до -20 градусів

Так, по всій Україні прогнозують хмарну погоду. Істотних опадів не буде, крім західних та північних областей. Зокрема, там вночі очікується помірний сніг, а в Карпатах, на Волині та у Рівненській області буде сильний снігопад. Вдень може піти невеликий мокрий сніг, місцями фіксуватиметься його налипання та ожеледиця.

Крім того, на півночі країни вдень будуть пориви вітру 15-20 м/с. Вночі та вранці на півночі та у центральних регіонах спостерігатиметься туман, тому варто бути обережними на дорогах.

"Температура у західних областях вночі та вдень 1-6° морозу; у південній частині вночі 4-9° тепла, вдень 11-16° тепла; на решті території впродовж доби від 2° морозу до 3° тепла, у східних і більшості центральних областей вдень 7-12° тепла", - зазначає Укргідрометцентр.

Фото: facebook.com/UkrHMC

Водночас 2 та 3 грудня у Києві та Київській області очікуються небезпечні метеорологічні явища. На дорогах буде ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря -2...-3 градуси морозу на Київщині та 0...+2 градуси тепла у столиці.

"3 грудня вночі та вранці туман, видимість 200-500 м. Вдень пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця. І рівень небезпечності. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць", - наголосили у повідомленні.

Раніше ми публікували прогноз погоди в Україні на Новий рік і після свят.

  • Вас може зацікавити:

Завжди є місце диву: українцям розповіли про погоду в новорічну ніч

В перші дні грудня погода не порадує українців: новий прогноз синоптиків

Люті морози чи аномальне тепло? Кліматолог розповіла, якою буде погода в Україні взимку