RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Шторм у Чорному морі зруйнував плани окупантів: з’явилися супутникові фото острова Джарилгач

Потужний шторм у Чорному та Азовському морях, який вирував біля берегів окупованого Криму 27 листопада, зруйнував насип російських військових. Він з'єднував тимчасово захоплену частину материкової Херсонщини з островом Джарилгач - частину Національного природного парку, що має захисний статус.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, який проаналізував супутникові знімки за 30 листопада від Європейського космічного агентства (ESA).

Читайте також: Посейдон воює в ЗСУ: шторм в Криму знищив майже два десятки окупантів

Насип зруйновано одразу у трьох місцях, тому окупанти залишились без можливості дістатися до острова у Каркіністській затоці Чорного моря, який входить до Скадовського району Херсонщини.

У травні 2023 року стало відомо, що окупанти знищили природну промоїну біля села Лазурне та з'єднали острів з материком. На Джарилгачі російські бойовики проводили підготовку мобілізованих зі стрільбою артпідрозділів, влаштувавши у заповіднику військовий полігон.

Загалом загарбники облаштували понад 20 схожих тренувальних військових таборів на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Їхня загальна площа становить більше ніж 50 тисяч гектарів.

Раніше ми показували, як ураган за 27 листопада зруйнував захисні споруди біля Керченського мосту.

  • Вас може зацікавити:

Каміння з неба просили? Ураган зніс будинок в Сочі, в Криму є загиблий і постраждалі, відео

У Криму шторм розмив "лінію оборони" і окопи: кадри негоди

Шторм охопив не лише узбережжя: що відомо про наслідки негоди у Криму