RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Блокування кордону з Польщею: чи виконала Україна всі умови Варшави

Україна виконала умови для зняття блокади кордону з Польщею, про які раніше домовлялися з Європейською Комісією та офіційною Варшавою.

Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Читайте також: Якою буде ціна на пальне через блокаду: експерти озвучили прогноз на грудень

За словами чиновника, у питанні блокади кордону вже є зрушення, оскільки було відкрито пункт пропуску "Угринів - Долгобичув".

"Окрім цього, згідно з останніми домовленостями з Європейською комісією та польським урядом, ми напрацювали низку заходів, які мали б задовольнити протестувальників та зупинити протест. Фактично, ці умови всі виконані", - зазначив Деркач.

Він додав, що Україна технічно готова до відкриття нових смуг для порожніх транспортних засобів у системі "єЧерга", що було обіцяно раніше. Але це можливо тільки у разі відкриття кордону. За словами Деркача, сьогодні було засідання Ради з питань транспорту, торгівлі та енергетики у Єврокомісії, на якому, зокрема, було обговорено питання блокади кордону Польщі з Україною.

"Більшість держав ЄС виступили на підтримку України. Фактично кожна країна виступила з засудженням протестів, що відбуваються на українсько-польському та українсько-словацькому кордонах, що призводить до економічної шкоди для всього ЄС і точно не допомагає Україні виграти війну. Тому були гучні заяви від деяких країн ЄС та від ЄК про негайні заходи для польського уряду", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, в разі виконання Україною їхніх вимог, поляки готові розблокувати кордон.

  • Вас також може зацікавити:

Блокада кордону з Україною: польські перевізники повністю перекрили рух на двох пунктах пропуску

Тисячі українських фур застрягли у чергах: нічні кадри страйку на кордоні з Польщею

Блокада кордону із Польщею: у черзі помер водій-українець, відео