RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Деякі збереглись досі: прізвища, які давали в Україні найрозумнішим

З давніх-давен наші предки давали своїм дітям імена так, щоб їх розрізняти. Коли ж чисельність населення зросла, з'явилося багато людей з однаковими іменами.Тож люди придумували собі прізвиська.І деякі з них, можуть свідчити про розумові здібності наших предків.

Саме про них розповість "Апостроф", спираючись на дослідження мовознавця Юрія Редька, яке він зробив у своїй книзі "Сучасні українські прізвища".

Читайте також: Дуже "гучні": які прізвища носили топ-зрадники України

Автор зауважує, що у давні часи на теренах України були деякі родові імена, які давали людям саме із неабиякими розумовими здібностями.

Так, про інтелектуальні здібності носія свідчили такі прізвиська, як: Мудрий, Мудрик, Мудрак, Мудрець, Змислий, Мудрейовський, Мудрецький, Розумнюк, Голова, Головач.

А ще, зустрічається таке прізвище, як Семирозум. Напевно, його носій був надзвичайно розумною людиною, адже це прізвище дуже нагадує назву галицько-волинського князя Ярослава Володимировича — Осьмомисл.

Історично доведено, що прізвище – це не просто набір звуків, а ціла легенда про наш рід, про наших пращурів. Тож добре вчитайтесь у своє і, можливо, вам вдасться розгадати етимологію походження свого.

Раніше ми розповідали про те, які прізвища в Україні схожі на матюки.

  • Вас також може зацікавити:

Могли мати проблеми з законом: які прізвища вказують на кримінальне минуле

Перейшли з іншої віри: які прізвища в Україні давали вихрестам

Їх носили справжні титани: прізвища найсильніших людей в Україні