RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ні совісті, ні честі: у Дніпрі спалили меморіал жертвам удару 14 січня

У ніч на 10 грудня у Дніпрі спалили меморіал в пам’ять загиблих від російського ракетного удару 14 січня, яким слугувала зупинка навпроти зруйнованого будинку. Поліція шукає зловмисників та відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомила поліція Дніпропетровської області у Facebook.

Читайте також: Обстріл Дніпра 14 січня - скільки людей загинуло

Зупинка знаходиться навпроти зруйнованого 118 будинку по вулиці Набережній Перемоги. Туди майже рік місцеві жителі приносили квіти, лампадки та іграшки у пам'ять про загиблих.

"Наразі поліцейські відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції встановлюють свідків події, перевіряють камери відеоспостереження, проводять всі необхідні заходи для встановлення причини пожежі. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чи пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Триває слідство", - зазначили правоохоронці.

Як поінформувала міська влада Дніпра, протягом дня проведуть прибирання наслідків після нічної пожежі. Також трохи згодом розглянуть питання про ремонт зупинки.

"Бо, нагадаємо, що її було пошкоджено ще під час атаки 14 січня 2023 року. Реконструкцію зупинки не проводили саме через те, що люди продовжували приносили туди квіти, іграшки, вшановуючи пам’ять про жертв ракетного удару", - пояснили у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 3 грудня, російська армія завдала удару по лікарні в Херсоні.

  • Вас може зацікавити:

"Тепловоз в'їхав у будинок": реакція росіян на обстріл Дніпра 14 січня