RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Фейки про Буковель: як РФ використовує курорт для інформатак

Гірськолижний курорт Буковель потрапив у приціл російських ІПСО. Для інформаційної атаки окупанти використовують старе відео та фейки про нібито недоторканність відвідувачів курорту для співробітників ТЦК.

Про це пише журналістський проект "По той бік новин".

Читайте також: А на армію грошей "нема": у Буковелі цього року відпочивають за космічними цінами

Зазначається, що вперше ролик виклали 2 грудня у день початку лижного сезону у Буковелі. Його опублікувала в соцмережі Тік-Ток користувач з нікнеймом zozuliaksenya. За її словами, відео знято ще 2021 року. А на 26-й секунді відео можна побачити на одній ділянці дороги одразу три однакові білборди з пропозицією знижок до 30% на бронювання будиночків.

"Сторінка цього курорту свідчить про те, що ця реклама була актуальна для сезону 2020-2021 року", - йдеться у повідомленні.

Проте саме відео масово розтиражували 3 грудня 2023 року. Одним із перших його у своєму фейсбуці виклав журналіст Костянтин Андріюк, відомий завдяки проекту "Зупини лося". Він зрозумів, що поширив фейк та видалив повідомлення. Зазначається, що в інформаційних вкиданнях акцент робиться на тому, що "у Буковелі немає ТЦК, бо їм заборонили згори". Одразу після публікації фейкових відео в українських телеграмах каналів їх підхопила російська пропагандистська мережа.

Це фейки російської пропаганди! Водночас серед відпочивальників в "Буковелі" в основному наші захисники, які приїжджають під час відпустки провести час із сім'єю в Карпатах. Крім того, багато військовослужбовців проходять реабілітацію в реабілітаційному центрі в ГТК Буковель. Тому давайте будемо свідомими і не вестимемося на російські вкиди. "Буковель" не закритий для ТЦК, там роздають повістки, як і по всій Україні", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на трасі в Буковелі були помічені сотні автомобілів.

  • Вас також може зацікавити:

ТЦК зроблять план за пів години: на трасі в Буковель помітили сотні авто, відео

Гроші не пахнуть: на Закарпатті влаштували лижний бізнес з "русскім духом"

Власники готелів "приручили" ТЦК: як в Буковелі готуються бенкетувати на Новий рік