RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні пануватиме аномальна погода: синоптики дали свіжий прогноз

Синоптики прогнозують у неділю, 17 грудня, та на початку наступного тижня аномально теплу погоду, але може бути дощ та сніг.

Про це повідомив начальник гідрометцентру Черкащини Віталій Постригань на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Грудень буде аномальним: в Укргідрометцентрі розповіли, до чого готуватися

"У неділю та на початку наступного тижня на погодну вийдуть атлантичні циклони, які швидко переміщуватимуться на схід по північним широтам. Наш регіон буде під впливом їх теплих південних частин. Тому переважатиме вітряна та аномально тепла погода з плюсовими температурами як вдень, так і вночі", - зазначив він.

За даними Постриганя, надходження тепла буде наростати від 1-3 градуси у неділю, 17 грудня, та до 6-8 градусів у середу, 20 грудня. Водночас буде сніг та дощ.

Фото: facebook.com/Віталій Постригань

Зокрема, як розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.ua, 17 грудня на заході буде мокрий сніг та дощ. Подекуди очікується налипання снігу та ожеледиця. Вночі буде -2...+3°С, вдень +1...+6°С. У Карпатах вночі -2...-7 градусів, у денний час близько 0°С.

Водночас на півночі країни теж очікується мокрий сніг з переходом у дощ та мряку. Може бути ожеледиця. Температура вночі -3...+2°С, вдень -2...+3°С. У центральних регіонах прогнозується мокрий сніг з дощем та ожеледицею. Вночі буде -3...+2 градуси, вдень 0...+5 градусів.

На півдні та в окупованому Криму вдень теж може випасти невеликий мокрий сніг з дощем. Погода буде туманною. Температура вночі -3...+2°С, вдень +2...+7°С. На сході очікується невеликий мокрий сніг та ожеледиця на дорогах. Кібальчич повідомив, що вночі буде -5...-10 градусів, а вдень -4...+1 градус.

Нагадаємо, 17 грудня майже усю територію України накриє потужна хвиля снігопадів.

  • Вас може зацікавити:

Зима в Україні буде аномальною: відомий синоптик дав прогноз на сезон 2023/2024

Вдарять люті морози: прогноз погоди в Україні на Новий рік і після свят

Де в Україні випаде сніг на Різдво: прогноз і карта погоди