RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Військові капелани ЗСУ отримали спорядження від благодійників з БФ Надії Вовк "Берегиня" - відео

Представники благодійного фонду Надії Вовк "Берегиня" подарували випускникам курсів капеланів Збройних Сил України тактичне спорядження, яке військові священики будуть використовувати у служінні. Передачу було проведено на території Національного заповідника "Софія Київська".

Про це йдеться в дописі пресслужби Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Так, за сприяння Служби військового капеланства ЗСУ, волонтери вручили кожному випускнику курсів тактичний рюкзак, карімат, турнікет та набір книг з психології спілкування з ветеранами, бійцями та членами їхніх родин.

У церемонії взяв участь начальник Служби військового капеланства Збройних Силах України Апарату Головнокомандувача ЗСУ полковник Олексій Терещук, який подякував волонтерам за підтримку служіння військових пастирів.

Ініціатор благодійної акції, волонтерка Надія Вовк, зазначила, що волонтерська підтримка капеланського служіння надзвичайно важлива, бо капелани дбають про дух українських воїнів. Саме дух воїнів є запорукою стійкості українських захисників і правильною мотивацією до їхньої боротьби проти російських загарбників.

В Генштабі зазначили, що наразі завершується 4 курс підготовки військових капеланів Збройних Сил, і капелани склали випускні іспити.