RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Експерт розповів про скандал з благодійною допомогою у Всеукраїнській федерації кінного спорту

Всеукраїнську федерації кінного спорту України сколихнув скандал довкола благодійної допомоги, яку надавали іноземні благодійники.

Про це повідомляє аналітик "Промислово-підприємницької спілки" Олег Рубанчук в Facebook.

"У перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну велика кількість кіннотників зі всього світу активно відгукнулася допомогти українським кінотникам та надала допомогу. Переважно це були фінансові ресурси, які перераховували на новостворений бельгійський фонд Ukrainian Equestrian Charity Foundation. Зокрема керівництво Міжнародної федерації кінного спорту (FEI) запропонувала допомогу в 1 000 000 CHF (швейцарських франків). Кошти було перераховано на новостворений бельгійський благодійний фонд Ukrainian Equestrian Charity Foundation. Це не єдине джерело допомоги, адже багато кінотників всього світу відгукнулися допомогти українським колегам, в приватному порядку перераховували суми в 30 000- 40 000 євро", - йдеться в публікації.

Засновником та керівником бельгійського фонду Ukrainian Equestrian Charity Foundation єсекретар Всеукраїнської федерації кінного спорту України Михайло Пархомчук.

"Він виїхав в перший день війни за межі країни на підставі бельгійського паспорту. На четвертий день війни, 28 лютого Пархомчук уже зареєстрував благодійний фонд на своє ім'я. Офіційно ВФКСУ не надавала повноважень Пархомчуку реєструвати фонд на своє ім'я. Проте в перші дні війни ВФКСУ зверталася з листами до Федерацій інших країн з проханням надати допомогу українським кіннотникам через бельгійський фонд Пархомчука. Цікаво, що листи від імені Всеукраїнської федерації кінного спорту України підписував сам Михайло Пархомчук", - зазначає аналітик.

За словами Рубанчука, пройшло майже два роки, але Пархомчук не відзвітував перед членами Федерації про отримані кошти від благодійників на свій бельгійський фонд.

"Не відомі суми, які заходили на фонд, і витрати фонду також не відомі, крім самого Михайла Пархомчука. Дивним є той факт, що члени правління ВФКСУ Віктор Коновалов, Микола Безуглий, Олексій Бутенко, Ганна Скабар на засіданнях відмовляються голосувати щодо проведення аудиту фонду і питання звітності їм не цікава. Можливо в цьому є їх приватний інтерес, тому вони не хочуть щоб рух коштів по рахункам фонду Ukrainian Equestrian Charity Foundation став публічним" - зазначається в пості.

"Поки українці стояли в чергах за зброєю в перші дні війни, відбивали навалу ворога, Михайло Пархомчук організував прибуткову схему, прикриваючись героїзмом українських громадян. Позиція керівництва ВФКСУ та членів правління дуже насторожує, адже фактично в приватних інтересах Пархомчук використав ім'я ВФКСУ для збору благодійних коштів, які осіли в Європі", - обурюється Рубанчук.