RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Смертність - як в Другій світовій: з'явились цікаві медичні дані про армію РФ в Україні

Рівень смертності у ЗС РФ на полі бою дорівнює 33%, що дорівнює показнику рівня смертності солдатів під час Другої світової війни.

Про це пише на своєму ТГ-каналі військовий оглядач Ігаль Левін.

Читайте також: В Бєлгороді і Новоросійську пролунали вибухи, окупанти поскаржилися на атаку дронів в Криму: фото

Він оприлюднив документ, в якому військово-медичні дослідники Ізраїлю проаналізували медичні аспекти російсько-української війни.

Зазначається, що головною причиною смерті у ЗС РФ на полі бою є втрата крові від поранення в кінцівки. Типовими причинами смерті окупантів є обмороження через погане зимове забезпечення, черепно-мозкові травми, а також опіки. Ізраїльські дослідники не зафіксували жодного задокументованого випадку надання спеціальної допомоги солдатам із опіками на полі бою, тобто їх до лікарні не доставляли.

Дослідження показало, що більшість російських поранених евакуювалася з поля бою без надання першої допомоги, і їхні рани лише посилювалися. А основне первинне "лікування" поранених у лікарнях зводилося до ампутації уражених кінцівок. У Росії також не працюють з ПТСР (посттравматичним стресовим розладом) через культурні стереотипи та забобони. Постравма у них прирівнюється до малодушності та ментальної слабкості.

Є в армії ворога й великі проблеми з рівнем мотивації та бойовим духом, а відтак присутній високий рівень відмовництва та дезертирства. Командування бореться з цим погрозами, маніпуляціями, образами та викликанням у солдатів почуття провини. Як наслідок, російський солдат виплескує свою пригніченість та почуття приниження на українців на окупованих територіях, з яких знущається та грабує.

Раніше ми писали, що вдень було уражено командний пункт з'єднання російських окупаційних військ біля Севастополя.

  • Вас також може зацікавити:

У Севастополь доставили потужну "бавовну": в районі аеродрому Бельбек помітили спалахи

Винна ППО: з'явились подробиці роботи ФСБ в Бєлгороді після масштабного удару

Ранок почався не з кави: в Бєлгороді вили сирени, жителів попередили про небезпеку, відео