RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Купив за незаконно зароблені кошти: адвокат Василь Костюк показав будинок Арестовича у США

Екс-радник Офісу президента України Олексій Арестович може перебувати у США, де придбав собі будинок.

Про це повідомив адвокат Василь Костюк у Фейсбук.

За словами адвоката, будинок Арестович придбав у штаті Каліфорнія, США. За його джерелами, американська нерухомість йому обійшлася в понад 1 мільйон доларів.

"Протягом останнього часу Олексій Арестович став відомий своїми проросійськими настановами та сумнівними зв'язками, які він плідно використовує для впливу на українське суспільство. За моїми даними, він активно кормиться з рук росіян останній рік. Це очевидно, адже саме в кінці року він публічно захоплювався прес-конференцією Путіна. В інтерв'ю російській опозиційній журналістці Юлії Латиніній він заявляв, що Україна та Росія мають помиритися, та пред'явити вимоги власні до західних країн. Досить дивна вимога, як для власника нерухомості однієї із західних країн", - зазначає Костюк.

"За три роки участі в українській політиці, він накопичив близько 3-5 мільйонів доларів, частину з якого становлять неофіційні доходи, отримані шляхом уникнення оподаткування. Його дохід також включає гроші від капіталізації ютуб-каналу, з якого теж не були сплачені податки. Щоб уникнути оподаткування, Арестович використовував конвертаційні центри, що є механізмом відмивання грошей", - стверджує адвокат.

За словами Василя Костюка уникнення оподаткування, виїзд з країни "цілого полковника" в час війни свідчить про низькі морально-етичні якості Арестовича, і українське суспільство та правоохоронні органи мають більш рішуче протидіяти шкідливій діяльності таких діячів.