RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В одній з областей України зросла кількість хворих на грип і ГРВІ

У Львівській області активно зростає число хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, які провокують ускладнення.

Про це повідомляє Zaxid.net, посилаючись на лікарів.

Читайте також: В Україні виявили новий варіант коронавірусу: чим небезпечний "Арктур"

Як зазначив заступник директора з медичної частини інфекційної лікарні Андрій Орфін, сплеск захворюваності стався після свят. Зокрема, у Львівську обласну інфекційну лікарню лише протягом одного дня, 14 січня, ушпиталили 33 пацієнти з діагнозом грип і ГРВІ. З-поміж них – 18 дітей.

Загалом щодня в інфекційну лікарню кладуть 35-45 хворих. До свят частка пацієнтів з ускладненнями грипу і ГРВІ становила 20-30%, а зараз - 50-70%.

"14 січня до нашої лікарні госпіталізували 43 пацієнтів, серед яких 33 хворих на грип і ГРВІ", – повідомив лікар.

Зараз у реанімації перебуває троє пацієнтів з ускладненням від грипу, зокрема, з пневмоніями. Усім їм потрібна киснева підтримка.

З-поміж ускладнень, на які найчастіше страждають хворі: важкі пневмонії, висока температура, яку не збивають жодні медикаменти. Так, до лікарні потрапила восьмирічна дитина, температура якої нижче 38,7 градуса не збивалася. Ще один симптом - носові кровотечі, які неможливо зупинити, виникають і в дорослих, і у дітей. Таких прибуло двоє дорослих та двоє дітей.

Переважно у хворих діагностують вірус грипу типу А. У пацієнтів, які потрапили з діагнозом ГРВІ, при більш ретельному обстеженні виявляють грип.

Медики радять при перших проявах недуги залишатися вдома, щоб не заражати інших, та консультуватися із сімейним лікарем, щоб не було ускладнень.

"До лікарні, як правило, потрапляють ті, хто спершу лікувався самотужки, й отримав важкі ускладнення. На початку цього року від ускладнень грипу померла дитина, яка мала важку супутню патологію", - повідомляє видання.

Нагадаємо, влада Києва звернулася до жителів столиці з проханням носити маски та дотримуватися дистанції через зростання захворюваності COVID-19 у багатьох країнах світу.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Високі ризики смерті: лікар пояснила, навіщо дорослим повторно вакцинуватися від правця та дифтерії

Вітрянка особливо небезпечна для дорослих: які ускладнення можуть бути