RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як позбавитися "шпигунських" функцій на смартфоні: корисний лайфхак

Будь-який смартфон на андроїді прослуховує свого господаря за замовчуванням, шпигуючи та передаючи отриману інформацію третім особам. Крім того, ці дії створюють навантаження на систему, погіршуючи продуктивність телефону.

Ресурс itechua поділився корисними порадами, як вимкнути ці налаштування.

Читайте: Чому треба відключати смартфон перед протиранням екрана: корисний лайфхак

Для стеження за користувачами Google використовує низку технологій. Одна з них називається "активне навчання", дозволяючи покращувати якість розпізнавання мови та персоналізувати рекламу.

Інша технологія називається "профілювання" та дозволяє Google збирати інформацію про активність в Інтернеті та показувати більш релевантну рекламу.

Як вимкнути шпигунські налаштування Android:

1. Налаштування Google

Відкрийте програму "Налаштування" і перейдіть до розділу "Google". Потім торкніться трьох крапок у верхньому правому куті і виберіть "Використання та діагностика". Увімкніть "Відстеження активності". Це заборонить Google надсилати вам інформацію про використання вашого телефону.

2. Налаштування клавіатури

Відкрийте програму "Налаштування" і перейдіть до розділу "Мова та введення". Потім виберіть клавіатуру, яку ви використовуєте. Торкніться трьох крапок у верхньому правому куті і виберіть "Налаштування". Зніміть прапорці з пунктів "Надсилати статистику", "Персоналізувати для вас" і "Покращити для всіх". Це не дозволить Google Keyboard надсилати вам інформацію про те, що ви вводите.

3. Налаштування перетворення тексту в мовлення

Відкрийте програму "Налаштування" і знайдіть розділ "Мова та введення". Потім виберіть "Перетворення тексту в мовлення". Натисніть на три крапки у верхньому правому куті і виберіть "Налаштування". Вимкніть перемикач "Анонімний звіт про перетворення тексту на мову". Це не дозволить Google надсилати інформацію про вашу мову на мікрофон.

Після вимкнення шпигунських налаштувань треба перезавантажити телефон.

Вимкнення шпигунських налаштувань змусить мобільник працювати швидше і довше. Це також зменшує ризик передачі персональних даних третім особам. Утім, вимкнення шпигунських налаштувань може вплинути на деякі функції телефону. Наприклад, користувач може більше не отримувати персоналізовану рекламу або рекомендації.

Нагадаємо, експерти розповіли про п'ять правил експлуатації мобільного телефону, які гарантують збільшення терміну його служби.

  • Вас може зацікавити:

Що робити, якщо смартфон впав у воду: 11 корисних порад

Батарея довше прослужить: що потрібно знати про правило 20/80 при зарядці смартфона

Вимкнути чи перезавантажити? Лайфхак з експлуатації телефону, що завис