RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Блогер розповів про російські документи голови Кременчуцької РВА

Під час обшуків у голови Кременчуцької Районної військової адміністрації Олега Лєдніка знайшли активний СНІЛС (ІПН) країни-агресора.

Про це у Facebook повідомив Олексій Голобуцький.

"Скандальний Голова Кременчуцької РВА ще й має зв'язки із країною-агресором, про які він замовчував. Так, під час обшуків по одній із справ у Лєдніка вдома був знайдений СНІЛС (Система Індивидуального Номера Особистого Рахунку) російської федерації, що є по суті аналогом українського ІПН. Відповідно до російських реєстрів документ досі є активним, а це значить, що його власник має російське громадянство, посвідку на проживання або тимчасову реєстрацію на території росії", - зазначив блогер.

Фото: Кременчуцька газета

Олега Лєдніка призначили на посаду голови Районної державної адміністрації 2 квітня 2021 за сприяння скандального екс-нардепа та члена бюджентного комітету Верховної Ради України Олександра Трухіна. Трухін став відомим на всю Україну, коли його п'яного на авто зупинили поліцейські, а він запропонував їм хабара.

За інформацією, яку оприлюднив Голобуцький, Трухін на території Кременчуцького району контролює та управляє підприємством "ПОЛТАВАРИБГОСП", яке володіє близько 8 тис га ставків. Офісом Водних Ресурсів Полтавської області було проведено перевірку і зафіксовано, що значна частина ставків осушена і замість води там вирощують сільсько-господарські культури. Рибгосп орендує плесо у Полтавської ОДА, а користується сільськогосподарськими угіддями по ціні ставків. Економія на податках складає до 75%. Прикриває ці схеми, за даними експерта, голова Кременчуцької районної військової адміністрації - Олег Лєднік.

"Те, що Лєднік твердить, ніби "пройшов люстрацію" (це за початку кар'єри при Януковичу і наявності зв'язків з Жеваго "пройшов"?), якось не надто переконує. В нас війна. І чиновник, допущений до держтаємниці певного рівня і до чутливої інформації, не повинен мати навіть підозр, а не те що фіксованих документально зв'язків з РФ", - обурюється блогер.