RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Сили оборони розширюють плацдарм на Херсонщині, ворог не припиняє штурмів Авдіївки: зведення Генштабу і карти

Станом на 28 січня, 704-й день повномасштабного російського вторгнення, відбулося 79 боїв на фронті в Україні.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Як ЗСУ "викурюють" окупантів з "нір": бійці показали епічне відео

"Загалом ворог завдав 3 ракетних та 8 авіаційних ударів, застосувавши ударні дрони типу “Shahed-136/131”, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Крім того, під російськими артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також заміновує держкордон у Бєлгородській області РФ.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили сім російських атак в районі Синьківки, Табаївки Харківщини та Стельмахівки Луганщини.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 11 атак загарбників біля Тернів, Ямполівки, Торського Донеччини та Білогорівки Луганщини.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім атак ворога неподалік населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донеччини.

На Авдіївському напрямку українські воїни продовжують стримувати окупантів, які продовжують намагатися оточити Авдіївку, а також ЗСУ тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Зокрема, відбили 11 російських атак в районі Степового, Авдіївки та ще 17 атак біля Тоненького, Первомайського, Невельського Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати російську армію біля Георгіївки та Новомихайлівки Донеччини, де відбили 14 атак.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили три ворожі атаки південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донеччини.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку ЗС РФ західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, російські бойовики намагаються вибити українські підрозділи із займаних позицій, здійснивши дві безуспішні штурмові дії.

У свою чергу, ЗСУ продовжують активними діями завдавати рашистам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії фронту. Українська авіація завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ завдали ударів по артилерійському засобу та двом складах боєприпасів ЗС РФ.

Нагадаємо, Сили Оборони України просунулися західніше Вербового на Запорізькому напрямку.

  • Вас може зацікавити:

Російські "шахеди" атакували Запоріжжя, є влучання: фото

Постраждали дитсадок та багатоповерхівки: фото і відео наслідків удару "Іскандером" по Слов'янську

Наземний дрон ЗСУ забрався на 4 км в тил росіян та підірвав міст: відео, як це виглядало