RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Наші - вдома: понад 200 українців повернулися з російського полону, фото

У рамках чергового обміну полоненими Україна повернула додому із російського полону іще 207 захисників - це другий великий обмін після тривалої перерви.

Про це повідомив Володимир Зеленський у Telegram-каналі, опублікувавши фото.

"Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні.Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим", - йдеться у повідомленні.

Президент України додав, що сьогоднішній обмін - це заслуга Буданова, Єрмака, Усова, Малюка, Клименко та інших членів "команди України".

Відповідний допис у Telegram-каналі зробив і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, зазначивши, що серед героїв: воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції - рядові, сержанти та офіцери.

"Багато оборонців Маріуполя, військових, що були на "Азовсталі", острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках", - наголосив він.

Читайте також: Збиття Іл-76 це провокація - Росія може заморозити обмін полоненими з Україною

Єрмак додав, що робота над тим, щоб повернути усіх українців з російського полону продовжується.

Тим часом у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що сьогоднішній обмін – ювілейний, 50-ий від початку повномасштабного російського вторгнення.

Зазначається, що серед врятованих військовослужбовців цього разу – 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції України.

"180 Оборонців, які повертаються додому - з рядового та сержантського складу, ще 27 - українські офіцери. Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених Оборонців вже виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21", - йдеться у повідомленні.

На опублікованих щемливих фото українські захисники обіймаються, сміються, плачуть, телефонують близьким та цілують український синьо-жовтий стяг.

Раніше ми писали, що Буданов висловився про падіння Іл-76 в Росії і заяви РФ.

  • Вас може зацікавити:

З російського полону повернулись понад 200 українців: фото, відео і всі подробиці

В полон потрапив в Маріуполі: додому повернувся 27-річний матрос з Бучанщини, фото

"Я повернувся з пекла": український військовий не стримав емоції, ступивши на рідну землю, відео