RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Отримав, хоча й не бачив: вручення повісток хочуть зробити "автоматичним"

Повістка про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки може бути надіслана громадянину через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста.

Про це йдеться у проекті закону про мобілізацію.

Читайте: Відстрочка від мобілізації за новим законом: для кого хочуть залишити це право

Зазначається, що днем вручення повістки про виклик до ТЦКСП є день вручення повістки під розписку та день отримання "військкоматом" повідомлення про доставлення повістки до електронного кабінету.

Якщо повістку про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки надіслано до електронного кабінету пізніше 17 години, вона вважається врученою у робочий день, наступний за днем її відправлення, незалежно від надходження до ТЦКСП повідомлення про її доставлення.

Поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, які підтверджені документами відповідних уповноважених державних органів, визнаються:

перешкода стихійного характеру, хвороба громадянина, дії країни-агресора або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;

смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

Про причини неприбуття громадянин повинен повідомити ТЦКСП протягом трьох діб від визначених у повістці дати і часу прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого.

  • Вас може зацікавити:

Виклик до ТЦК за новим законопроектом: що загрожує тим, хто за кордоном

Призов студентів та аспірантів: що пропонують в оновленому законопроєкті

Як призиватимуть жінок до війська: всі подробиці нового законопроєкту