RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Всіх миттєво не заберуть": в Міноборони пояснили переваги електронного кабінету призовника

Згідно з новим проектом закону про мобілізацію, повістки військовозобов'язаним громадянам України ТЦКСП надсилатимуть до електронного кабінету призовника, що має спростити систему відбору до армії.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Міноборони України Іларіон Павлюк.

Читайте: Мобілізація в "цифрі": коли потрібно з’явитися в ТЦК після отримання електронної повістки

За його словами, масове оновлення даних через комп'ютер буде дуже зручним механізмом для усіх. "Нам тоді значно простіше організувати систему, коли людина, яка має спеціалізацію водія-механіка, буде відповідні завдання виконувати в армії", – пояснив представник оборонного відомства.

Окрім того, деякі військовозобов'язані бояться, що коли вони оновлять свої дані в військкоматі, тоді їх "миттєво заберуть до армії". Але, як наголосив Павлюк, в Україні наразі значно більше військовозобов'язаних, ніж насправді потребують Збройні Сили. Тому, за його словами, нікого "миттєво" не забиратимуть.

"Зараз йде війна і це обов'язок усіх. Ми робимо все для того, щоб процес приєднання до армії був більш зручним, прозорим, швидким, якіснішим для армії", – резюмував речник Міністерства оборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у разі прийняття нового закону про мобілізацію, який направили на розгляд Верховної Ради 30 січня, рахунки та цінності військовозобов’язаних українців, що перебувають за кордоном, можуть заарештувати.

  • Вас може зацікавити:

Нові правила мобілізації: як хочуть змінити умови виїзду з України та вимоги для біженців

Призов студентів та аспірантів: що пропонують в оновленому законопроєкті

Як призиватимуть жінок до війська: всі подробиці нового законопроєкту