RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

До України зазирне весна: прогноз і карти погоди найближчими днями

В Україні у перший вікенд лютого очікуються опади за переважно позитивної температури. Жителі південних регіонів відчують найближчими днями дотик весни.

Про це повідомляє Український Гідрометцентр.

У суботу, 3 лютого, у західних, південних, північних та центральних регіонах України пройдуть дощі. На сході можливий дощ зі снігом. На Харківщині очікується інтенсивний снігопад (до 6 мм).

Читайте також: У лютому в Україні можлива аномальна погода: потеплішає до +20

У східних областях буде близько 0 градусів. У центрі, на півночі та на Закарпатті температура становитиме +2...+4, в решті регіонів буде +3...+6. Вночі у всій Україні температура опуститься до -2...-4.

У неділю, 4 лютого, у всій країні очікується потепління. Так, у північних та східних областях температура підніметься до +2...+4, у центрі - до +5...+7, на заході - до +6...+9, на півдні - до +8...+10.

День буде хмарним із проясненнями, у всіх регіонах очікується дощ. У більшості областей опади будуть невеликими, лише на заході України прогнозується помірний дощ.

Новий тиждень розпочнеться з хмарної погоди із проясненнями по всій Україні. Дощ зі снігом 5 лютого очікується у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Рівненській, Херсонській, Львівській, Миколаївській областях та на Закарпатті.

На півночі, сході та в центрі температура становитиме +3...+6, на заході очікується +5...+7. У південних регіонах середня денна температура становитиме +9...+12. Навіть уночі по всій країні очікується позитивна температура - до +1...+3.

Жителям Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської, а також Одеської, Миколаївської, Запорізької, Вінницької, Кіровоградської та Черкаської областей варто бути обережними через сильний вітер (до 13 м/с).

У вівторок, 6 лютого, на всій території України пануватиме переважно тепла погода з дощами. На сході країни можливий дощ із мокрим снігом. Денна температура становитиме від +12..+14 на Одещині до 0..+2 на Сумщині. Вночі на півночі та сході України може бути до 5 градусів морозу.

7 лютого, у середу, дощі закінчаться на більшості території. Лише на сході, а також на півночі та північному заході можуть зберегтися слабкі опади. Температурний режим нагадуватиме попередній день.

Згідно з народними прикметами, ясне небо 3 лютого обіцяло ранню весну, а дощовий день віщував, що морози протримаються до квітня. Безхмарна ніч викликала побоювання про неврожайний рік. Завірюха 4 лютого - передвістя поганої погоди на тиждень, а важкі свинцеві хмари розглядалися як ознаки пізньої весни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бабак Тимко зробив прогноз на весну.

  • Вас також може зацікавити:

"Весняна" погода зі снігом та дощами: синоптики дали свіжий прогноз по Україні

Лютий ще здивує: в Укргідрометцентрі розповіли, яким буде останній місяць зими

Прогноз обнадійливий: київський бабак Вікентій прокинувся завчасно, фото