RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У російського флоту знов "чорний день": відео спецоперації "Цитадель" у Чорному морі

Біля узбережжя тимчасово окупованого Криму оператори 73-го морського центру Сил спеціальних операцій провели надскладну та ефективну операцію у Чорному морі, блискавично спрацювавши у зоні потенційного ураження противника, підірвавши військовий об'єкт росіян.

Про це інформують у ССО України.

Читайте: Залишили окупантів "без очей": ССО знищили ворожу РЛС "Фара", відео

Зазначається, що одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи безпілотного літального апарату розвідки іранського виробництва "Мохаджер-6". На платформі окупанти встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус роботи дрона.

Цей БпЛА противник застосовував для ведення розвідки та подальшого завдання ударів дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури на півдні країни.

Крім цього, на платформі було встановлено радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів "Нева-Б", за допомогою якої контролювали обстановку в північно-західній частині Чорного моря.

Після ретельного планування та підготовки, група 73-го морського центру ССО розпочала виконання завдання зі знищення ворожих об’єктів, які розташовані в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ.

Вночі човни спецпризначенців підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі.

У результаті операції було захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною.

Наголошується, що вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, раніше ми писали, як бійці Сил спеціальних операцій лише за тиждень спалили російської техніки на 25 млн доларів.

  • Читайте також:

Маневрування не допомогло: ССО показали ефектні кадри знищення катера FPV-дроном

Без жодного пострілу: ССО ефектно взяли в полон 19 росіян на Луганщині, відео

Як "втомились" корабель "Мінськ" та субмарина "Ростов-на-Дону": відео і нові деталі операції в Криму