RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Українців попередили про небезпеку: карта і прогноз погоди до 9 лютого

В Українському гідрометцентрі попереджають про небезпечні погодні умови найближчими днями. Йдеться про гідрологічні явища та потужні пориви вітру.

Про це повідомляється у прогнозі, опублікованому у соцмережі Facebook.

Читайте також: В Україну йде різке потепління: де і коли будуть літні +18

Як зазначається, 6-8 лютого через нестійкий температурний режим очікується подальше підвищення рівнів води. При руйнуванні льоду можуть бути різкі коливання рівнів на ділянці Верхнього Дніпра Неданчичі-Дніпровське, пригирловій ділянці Прип'яті, річках суббасейну Десни (Київська, Чернігівська, Сумська області) із затопленням та утриманням води на заплаві Десни біля Новгород-Сіверського, села Морівськ, початковим затопленням садово-дачної забудови, доріг на заплаві біля Чернігова.

Можливе порушення транспортного сполучення з селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському районах на Чернігівщині та Шосткинському районі на Сумщині, утримання затоплення заплави і переливу дороги місцевого значення на притоці Десни річки Снов (І рівень небезпеки).

На Верхньому Дніпрі утримуватиметься чимале затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення низки сіл водами Дніпра і Сожу, можливим початковим затопленням будинків окремих сіл у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки).

Через відлигу надалі підвищуватимуться рівні води на пригирловій ділянці Десни з можливим початковим затопленням заплавних територій у Броварському районі Київської області (І рівень небезпеки).

7-9 лютого на рiчках басейну Прип'ятi зростатимуть рiвнi води на 0,1-0,5 м, з подальшим затопленням заплав. Спостерігатиметься перевищення вiдмiток затоплення с/г угiдь та господарських споруд в прирiчкових н. п. Ковельського та Камiнь-Каширського районiв Волинської областi (I рiвень небезпеки).

7-9 лютого через добiгання паводкової хвилi тало-дощового паводку на ділянці Дністра м.Галич-м.Залiщики очiкується продовження пiдвищення рiвнiв води на 1,0 - 1,5 м.

На тлі добiгання незначної хвилi паводку очiкується подальше пiдвищення рiвнiв води на річках у Львівській області над поточними рiвнями.

"6-7 лютого на р. Стрв'яж - с.Луки (басейн Дністра) та р.Вишня - с.Твiржа (суббасейн Сяну) на 0,7-1,3 м. Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р.Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки)", - йдеться у повідомленні.

Також Укргідрометцентр попереджає про небезпечні метеорологічні явища в Україні у середу, 7 лютого. Зазначається, що пориви вітру можуть досягати подекуди 30 м/с.

"7 лютого в Україні, крім півдня та південного сходу, пориви вітру 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с (І рівень небезпечності)", - йдеться у попередженні.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Києві зафіксували температурний рекорд, якого не було майже 90 років.

  • Вас також може зацікавити:

Двометрові кучугури снігу: в Карпатах вирує потужна хуртовина, фото

До України у лютому ненадовго загляне "літо": дати і карта погоди

Що чекає на Україну через шість тижнів: бабак Тимко зробив прогноз на весну