RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Зеленський пообіцяв новий порядок бронювання працівників для бізнесу: "або воюєш, або працюєш"

В Україні планують розробити новий, справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають мобілізації – це необхідно для забезпечення та розвитку українського бізнесу.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у Черкасах під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Він наголосив, що для України важливими є всі види бізнесу: "кожний фермер, кожна людина, навіть та, що дає 10, 20, 30 робочих місць".

За його словами, питанням номер один для українців залишається протиповітряна оборона, яку Україна нарощуватиме як вітчизняними системами, насамперед засобами радіоелектронної боротьби, так і потужними ЗРК західного зразка.

Читайте також: Бронь для ухилянтів: в Україні залишається зручна "банківська" лазівка

Саме через це в Україні планують розробити новий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову. Він наголосив на необхідності проведення відкритого діалогу між державою і підприємцями щодо цього питання.

"Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але водночас ми маємо не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу", — зазначив Зеленський.

Він також додав, що такий захист від держави має стосуватися не лише керівників і власників компаній, а й їхніх працівників.

Раніше ми писали, що в Раді озвучили суму бронювання від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

"Депутат має бронь, всі інші – ні": нардеп Тищенко зганьбився заявою про захист України, відео

20 тисяч гривень за бронь від мобілізації: в Раді готують нові правила