RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Росія – це бочка з нафтою, яка стоїть на дуже тоненьких ніжках - Володимир Яценко

У керівництва держави з'явилося розуміння, що війну можна закінчити економічними важелями, знищивши нафтопереробну інфраструктуру ворога за допомогою дронів.

Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів розробник українських БПЛА "Довбуш" та "Котигорошко" Володимир Яценко, зазначивши, що військові замовили у нього в 6 разів більше дронів, ніж він виробляє на сьогоднішній день.

"До нас звернулися певні військові структури, я не буду розкривати, який це рід військ, але до нас прийшли і сказали, що готові у нас купувати в 6 разів більше дронів, ніж ми зараз виробляємо. Але одразу це зробити неможливо, тому ми зразу даємо те, що є, через 3 місяці збільшуємо виробництво втричі, ще через 3 місяці ми збільшуємо в 6 разів. Як менеджер та керівник я добре розумію, який потрібний ресурс, обладнання. І якщо це стане реальністю, то ми будемо на рівні нашого ворога по безпілотникам середньої та великої дальності, які працюють до 1500 км. Це дійсно така відзнака для мене, і показники того, що щось кардинально змінюється", - розповів Володимир Яценко.

Він зазначив, що зникли проблеми з таможнею, яка раніше затримувала комплектуючі, та зрушилося питання надання виробникам БПЛА захищених приміщень.

"Буквально на наступний день після мого звернення в ефірі до Верховної Ради до нас зателефонували представники і Мінцифри, і Міноборони. У нас була дуже чітка та конкретна розмова про те, які треба внести зміни та доповнення до кодексу цивільного захисту. Зараз іде робота між юридичними департаментами, і я сподіваюся, що ми достатньо швидко вирішимо це питання. Тому що, наприклад, наша розробка – дрон-камікадзе "Котигорошко", який кращий за російський "Ланцет", він наразі не в масовому запуску, тому що мені потрібні захищені приміщення, де можна розмістити мінімум 300 фахівців, а то й більше. І тоді ми зможемо десь 5 тисяч штук виробляти щомісяця. Ми бачимо дуже кардинальні зміни. У мене таке враження, що у керівництва нашої держави з'явилося розуміння, що війну можна закінчити економічними важелями. Бо Росія – це навіть не бензоколонка, а бочка з нафтою, яка стоїть на дуже тоненьких ніжках. І ці ніжки – нафтопроводи, термінали, НПЗ. Все це відомо, це 35% бюджету ворога. Знищення цієї інфраструктури буквально за декілька місяців може призвести до зупинення фінансування військових дій з боку ворога, тому що йому просто буде нема де брати гроші", - зазначив Володимир Яценко.