RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ситуація дуже складна і напружена: Сирський і Умєров побували в найгарячіших точках фронту, фото

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим відвідали військові частини і підрозділи, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Ситуація на фронті складна, проте ЗСУ робить все можливе, щоб не допустити просування ворога вглиб країни та утримати займані позиції.

Про це повідомила прес-служба головнокомандувача.

Читайте також: Втрат не було: в ISW спростували російську ІПСО про удар по Селідовому

"Оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена. Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по українським позиціям.

Сирський з Умеровим на місцях заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань. За результатами розмови прийнята низка рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей військових частин та попередження дій ворога.

"Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування ворога вглиб нашої території та утримати займані позиції. Попри складну обстановку Сили оборони України завдають ворогу значних втрат. Водночас вживаємо всіх можливих заходів для мінімізації наших втрат та збереження життя наших воїнів", - зазначив Олександр Сирський.

Раніше ми вже повідомляли про бої у районі Чорного жеребця.

  • Вас також може зацікавити:

Сили оборони відбили всі атаки ворога, бої за Авдіївку тривають: зведення Генштабу і карти

Ворог вдарив по Селідовому: під завалами будинку люди, лікарню евакуювали, фото і відео

"Побачимо несподівані рішення": в ЗСУ розповіли, що чекають після призначення Сирського і нової команди