RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЗСУ стримують просування росіян під Бахмутом та Авдіївкою: карти боїв

На фронті тривають позиційні бої на лінії Куп’янськ - Сватове - Кремінна, на південний захід від Бахмуту та на заході Запорізької області.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Львові та Запоріжжі є влучання: що відомо про руйнування та поранених

Луганська область

14 лютого тривали позиційні бої на лінії Куп’янськ - Сватове - Кремінна. Російські та українські джерела стверджували, що позиційні бої точилися на північний схід від Куп’янська біля Синьківки; на південний схід від Куп'янська біля Іванівки і Табаївки; на захід від Кремінної біля Тернів, Ямполівки, Торського; на південний захід від Кремінної біля Діброви; та на південь від Кремінної біля Білогорівки. Речник Угруповання військ "Хортиця" ЗСУ капітан Ілля Євлаш заявив, що війська РФ посилили обстріли з використанням важкої техніки на лінії фронту на Куп'янському та Лиманському напрямках, але зазначив, що нестача техніки та озброєння обмежує здатність російських військ вести наступальні дії на цих напрямках.

Донецька область

Війська РФ нещодавно підтвердили просування поблизу Бахмута на тлі позиційних боїв у цьому районі, що тривали 14 лютого. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 і 13 лютого, показують, що російські війська просунулися поблизу Іванівського біля траси Т0504 Костянтинівка-Бахмут (на захід від Бахмута).

Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута біля Іванівського; на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки; і на південь від Бахмута біля Південного та Шумів.

Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ нібито контролюють 17,5% Авдіївки. Проте ISW можуть підтвердити, що станом на 14 лютого російські сили наразі займають щонайменше 15,4% Авдіївки, йдеться у звіті.

Українські та російські джерела заявили, що позиційні бойові дії тривали на північний захід від Авдіївки поблизу Новобахмутівки, Очеретиного та Степового; на південний захід від Авдіївки біля Сєверного, Невельського, Тоненького, Первомайського; на південь від Авдіївки в районі ресторану "Царська охота" та Опитного; біля Авдіївського коксохімічного заводу на північно-західній околиці Авдіївки; у північно-західній і південній Авдіївці.

"Південна вісь"

14 лютого тривали позиційні бої в районі кордону Донецько-Запорізької області. Позиційні бої велися на південь від Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки) та поблизу Пречистівки (на південний схід від Великої Новосілки). Тривали позиційні бої на заході Запорізької області, поблизу Роботиного, на північний схід від Роботиного в районі Новопокровки і Малої Токмачки, на схід від Роботиного в районі Вербового і на південь від Роботиного в районі Новопрокопівки. Російські "воєнкори" стверджували, що російські підрозділи 13 лютого нібито збили український вертоліт, який діяв поблизу Роботиного.

Війська РФ нещодавно просунулися в Кринки на тлі триваючих позиційних боїв у східній (лівобережній) Херсонській області 14 лютого. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 лютого, показують, що російські сили нещодавно просунулися в Кринки.

Раніше ми повідомляли, що у Львові та Запоріжжі є влучання після ранкової ракетної атаки.

  • Вас також може зацікавити:

Сили оборони відбили всі атаки ворога, бої за Авдіївку тривають: зведення Генштабу і карти

Ворог вдарив по Селідовому: під завалами будинку люди, лікарню евакуювали, фото і відео

"Побачимо несподівані рішення": в ЗСУ розповіли, що чекають після призначення Сирського і нової команди