RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ завершили вихід з Авдіївки

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій підтвердив, що ЗСУ вийшли з Авдіївки. Українські воїни покинули місто на Донеччині 17 лютого.

Про це він повідомив в етері національного телемарафону.

Читайте також: Рідні впізнали тіла захисників Авдіївки, яких розстріляли окупанти: названі прізвища

"Так, завершення відбулося ще вчора (17 лютого - "Апостроф")", - зазначив Лиховій.

Він також підтвердив, що деяка кількість українських захисників, які виконували бойові завдання в Авдіївці, опинилися в полоні у російських окупантів. Але точну кількість захоплених бійців Лиховій не назвав. Водночас ця кількість може зменшитися, коли, ймовірно, частина з воїнів вийде до своїх підрозділів, тому що вихід з міста проводився у складних умовах.

Крім того, речник ОСУВ "Таврія" зауважив, що необхідна ретельна верифікація всіх, хто вийшов з Авдіївки та ще не приєднався до своїх, а також тих, хто не зміг вийти. Це займає певний час. Лиховій закликав не спекулювати на даній темі.

Фото: t.me/DeepStateUA

У свою чергу, Deep State оновив свої карти з фронту бойових дій в Україні. Російська армія просунулася в районі Іванівського та Вербового Запорізької області. Наразі точаться бої південніше та західніше Роботиного.

"Із вчорашнього дня розпочалися активні штурми ворогом Роботинського виступу. Кацапи намагаються зайти в саме Роботине, бої йдуть за опорний пункт південніше села. Кацапи продавили оборону пд-зх Вербового, тривають стабілізаційні заходи. Без введення резервів, може скластися погана ситуація — це розуміють і наші, і ворог", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ЗСУ назвали втрати армії РФ за понад чотири місяці.

  • Вас може зацікавити:

"Спасибі Росії, ми вдома": житель розбитої вщент Авдіївки розповів, як радіє окупантам, відео

Байден назвав винних у втраті Авдіївки українськими захисниками

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці