RU  UA

"Готуємось до будь-яких сценаріїв": в ДПСУ відповіли щодо нового вторгнення росіян

Українські прикордонники оцінюють можливість повторного вторгнення російського окупаційного війська, зокрема з півночі, як малоймовірне. Однак готуються до будь-якого розвитку подій.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Читайте також: Українські бійці дають відсіч російськім ДРГ: що відбувається на кордоні

За словами представника відомства, у Росії на кордоні немає достатньої кількості військових для нового вторгнення.

"Україна готується до розвитку будь-яких сценаріїв. Це і на кордоні з Білоруссю, і на кордоні із РФ. Але я хотів би наголосити, що, на щастя, у Росії немає достатньо сил і засобів, щоб здійснити нове повномасштабне вторгнення. У тому числі і з території Білорусі", - зазначив він.

Демченко нагадав, що свого часу Росія вивела з Білорусі ті підрозділи, які були на території цієї країни. Йдеться про ті, які були на полігонах, на навчаннях, де проходили підготовку. Після виведення - нових підрозділів у рамках ротації заведено не було.

"Якщо говорити про територію Росії, то із боку трьох наших областей – Чернігівської, Сумської та Харківської, країна-агресор тримає там певну кількість своїх сил – близько 20 тисяч військових. Але цих сил, і тієї техніки, яку вони мають у цих напрямах, їх не вистачає для здійснення повномасштабного вторгнення. Якщо Росія і наважиться, то це можуть бути якісь тактичні кроки, які не дадуть відчутних результатів", - наголосив речник Держприкордонслужби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові зміцнюють кордон з Білоруссю та створюють там нові рубежі оборони.

  • Вас також може зацікавити:

Ловці "шахедів" працюють не лише на суші, а й на воді: Наєв показав роботу річкового дивізіону, фото і відео

Біля кордону на Сумщині залишається загроза ворожих ДРГ: відео

Українські бійці дають відсіч російськім ДРГ: що відбувається на кордоні