RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ранню весну чекати не варто: синоптики розповіли, яким буде березень

Попри досить теплу зиму та зокрема сонячні останні дні лютого, весна не буде ранньою. У березні прогнозуються вітри, грози та не найвища температура повітря.

Про це розповів заступник директора "Укргідрометцентру" Анатолій Прокопенко, інформує "ТСН".

За його словами, температура повітря у березні буде поступово перевищувати +5 градусів. У більшості областей це станеться у третій декаді, у той час, як на півдні – у другій, а на півночі – в кінці березня або на початку квітня.

"Березень вважається першим весняним місяцем, та часто погода у ньому нагадує зимову, бували випадки аномальних, як для березня, 20-градусних морозів. Можливе і випадання сильного снігу. Також березень характерний сильними вітрами та першими весняними грозами. Вже можна сказати, що підвищення температури почалося цього року раніше, ніж звичайно", - наголосив синоптик.

Читайте також: В частині України буде справжнє літо: прогноз погоди на останній день зими

Прогнозується, що середня місячна температура повітря у березні становитиме від 1 до 7 градусів тепла. Це на 4-5 градусів вище, ніж в лютому, і перевищує норму на 1-2 градуси.

За багаторічними спостереженнями, найнижча температура повітря, зареєстрована в березні, складає 37 градусів морозу, але на Закарпатті та на півдні ця цифра становить 27 градусів морозу. Максимальна температура в цей період досягає 29 градусів тепла, зокрема на високогір'ї Карпат може досягати +14 градусів.

Місячна кількість опадів становитиме від 30 до 60 мм, при цьому, в Карпатах ця позначка може зрости до 71-107 мм опадів.

Раніше ми писали, якою буде погода в останній день зими.

  • Вас може зацікавити:

Буде трішечки снігу і багато дощів: прогноз погоди в Києві у березні-травні

Вдень, як у середині березня: синоптик розповів про погоду у перший тиждень весни

Із зимою ще не прощаємося: кліматологиня розповіла, якою буде весна