RU  UA

Російські літаки збивають частіше - яка причина і які для Росії ці втрати

Останнім часом на фронті спостерігається справжній "літакопад". Збройні Сили України продовжують активніше знищувати ворожі літаки. Зокрема, сьогодні стало відомо, як Повітряні Сили ЗС України збили черговий російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Про те, чому ворожі бомбардувальники почали частіше "падати", пояснив в етері Апостроф TV полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан.

Читайте також: Над Херсонщиною збили російський Су-34: відео з місця падіння

Він зауважив на тому, що російські винищувачі почали активніше “падати" через те, що ворог почав їх частіше застосовувати, зокрема для скидання КАБів:

"Сили оборони України збили черговий російський Су-34. Російські "сушки" продовжують падати через те, що росіяни останніми тижнями стали набагато активніше використовувати бомбардувальники, скидаючи з них КАБи".

Світан наголошує, що за допомогою КАБів намагається видавити українські сили з оборонних рубежів, "... і, відповідно, при кожній спробі вклинитися в нашу оборону їм доводиться все щільніше входити в зону дій наших ППО".

Військовий аналітик додає, що з огляду на мету ворог сприймає техніку та особовий склад, зокрема пілотів, як витратний матеріал:

"З огляду на їхню мету вибити ЗСУ повністю з території Донецької та Луганської областей, то вони дивляться на авіацію, пілотів і, тим паче, на танки та бронетехніку просто як на витратний матеріал”.

Стосовно витратних матеріалів та "математики війни" Світан також говорить наступне:

"Припустимо, у них є мета скинути за певний проміжок 1000 КАБів, щоб забезпечити собі можливість просування вперед. Для цього їм потрібно близько 100 літаків. Допустима норма втрат - близько 3% або три літаки. Такі втрати вони можуть перенести, тому що, повторюю, бомбардувальники і пілоти для російського командування просто витратні матеріали".

Він також додає, що якщо окупанти матимуть за мету "скинути 10 0000 КАБів силами зазначеної сотні літаків, то "норма втрати" для росіян зросте до 30 літаків".

Експерт зауважує, що на вищувач-бомбардувальник Су-34 можна навісити до 6 бомб, проте при максимальному завантаженні літак сильно втрачає в показниках маневреності, стаючи легкою мішенню.

З огляду на це противник обирає "діяти двійками". Світан пояснює це так: "на ціль заходить два бомбардувальники, кожен з яких має по дві бомби для скидання, щоб швидше скинути і піти із зони дії наших систем ППО".

Нагадаємо, раніше ЗСУ приземлили черговий ворожий бомбардувальник.

  • Вас також може зацікавити:

Другий за добу: знищено ще один російський Су-34

Як знищили А-50У і скільки ще таких літаків у Росії: Буданов розкрив подробиці

"Ще один впаде і чергування доведеться припиняти" - Буданов про знищення російського А-50, відео