RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW

Російські війська намагаються перерізати українські лінії матеріально-технічного забезпечення, що проходять до Іванівського з півночі.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: "Лінія Сирського"? Чи зможуть нові укріплення стримати наступ окупантів

Луганська область

4 березня тривали обмежені позиційні бої вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було. Українські та російські джерела повідомили про продовження бойових дій: на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки; на захід від Кремінної в районі Тернів; на південь від Кремінної в районі Білогорівки та Верхньокам'янського.

Донецька область

Російські війська просунулися на захід від Бахмута на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 4 березня. Відео з геолокацією, опубліковане 3 березня, показує, що російські війська просунулися до центру Іванівського (на захід від Бахмута).

Російські блогери стверджували, що в західному Іванівському продовжуються бойові дії та що російські війська намагаються перерізати українські лінії матеріально-технічного забезпечення, що проходять в Іванівську з півночі.

Також повідомляється, що російські війська просунулися на захід від Авдіївки на тлі боїв у цьому районі 4 березня. Відео з геолокацією, опубліковане 4 березня, показує, що російські війська просувалися на південь від Орлівки (на захід від Авдіївки) біля дороги Орлівка-Тоненьке (на захід від Авдіївки).

"Південна вісь"

Позиційні бої тривали на заході Запорізької області 4 березня, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було. Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали поблизу Роботиного та Вербового (на схід від Роботиного).

4 березня Генеральний штаб України заявив, що російські війська безуспішно атакували на лівому березі Херсонської області поблизу Кринок.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ переважають Україну у повітрі.

Вас також може зацікавити:

"Літакопад" у Росії триватиме: розсекречено розташування ще кількох "жирних" цілей

ЗСУ вибили росіян з Красногорівки: карта

"Накрили" ще одне шикування: ЗСУ завдали удару ракетами HIMARS по росіянах у Оленівці