RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Доведеться викласти більше: українці будуть по-новому платити податок на авто

В Україні в 2024 році через зростання мінімальної зарплати транспортному податку підлягають машини вартістю від 2,66 млн грн і вище. Наразі транспортний податок нараховується менш ніж на відсоток зареєстрованих у країні легковиків.

Питання опадаткування авто досліджував "Мінфін".

Читайте також: Українцям готують новий військовий збір: кому доведеться платити і скільки

Наразі податкові органи намагаються збільшити збори за транспортним податком, який сплачують власники елітних авто, проте не дуже вдало: за останній рік кількість податкових повідомлень, що розсилаються, підвищилася відразу в 5,5 разів, фактичні ж збори зросли непропорційно.

Спеціальний податок на дорогі автомобілі затвердили в Україні ще у 2014 році, коли парламент проголосував за чергові зміни до Податкового кодексу. Документ із 1 січня 2015 року скасував збір на першу реєстрацію транспортного засобу та запровадив транспортний податок.

Податок сплачується не лише приватними власниками, а й юридичними особами, якщо авто зареєстроване на підприємство. Враховується саме рік випуску машини, а не час її використання.

Список авто для транспортного податку змінюється щороку. Як пояснили у Міністерстві економіки, він складається на основі даних ДП "Держзовнішінформ" за цінами на нові авто.

Раніше ми також розповідали про вісім найбільш "загадкових" кнопок у машині.

  • Вас також може зацікавити:

Водіям готують черговий "сюрприз": в Раді хочуть ввести нові штрафи

Як уникнути аварій і ДТП в тумані: поради з безпечного водіння авто

Наліпка з фарою під капотом авто: що вона означає