RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Збирав дані про полонених бійців: екс-суддя відповідатиме за держзраду

Працівники Держбюро розслідувань викрили на державній зраді суддю, який займався збиранням інформації про колег, а також полонених українських військових.

Про це інформує пресцентр Бюро.

Читайте також: Скандальний суддя Тандир переписав майно на екс-дружину: що відомо

Цього тижня винесено два судові вироки щодо держзрадників за матеріалами ДБР. Також на розгляд суду передали позов стосовно шести громадян, зокрема, трьох суддів.

У ДБР уточнили, що повідомили про підозру судді, який за дорученням Федеральної служби безпеки РФ збирав та передавав секретні відомості про інших суддів та військових.

Йдеться про суддю Брянківського райсуду Луганської області. У нього був доступ до закритих суддівських груп у різноманітних месенджерах. Там займався збором особистих даних. Виявили фото, номери телефонів, е-поштові скриньки, посади та інші дані.

Зазначається, що чоловік зосереджував увагу саме на суддях з проукраїнською позицією. Щодо військових-полонених, то збирав дані про їхніх рідних. Дані російські спецслужби використовували під час допиту полонених.

Також судитимуть екссуддю Калінінського райсуду Горлівки. Вона ухилялася від передачі українцям прав на житло, залишене на окупованій території.

Обвинувачення направили до суду за ст. держзради та колабораціонізму (ч. 1 ст. 111 КК, ч. 2 ст. 111 КК, ч. 7 ст. 111−1 КК). Їй загрожує позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Завершено досудове розслідування щодо двох екссуддів Гагарінського та Ленінського райсудів м. Севастополя, які після окупації Криму "здійснювали правосуддя" за російськими законами.

Раніше ми писали, що на українських суддів чекає масштабна перевірка.

  • Вас також може зацікавити:

Мільйонна зарплата й майно дружини: ЗМІ розповіли про декларації дніпровського судді Суховарова

Коломойський запустив дискредитаційну кампанію проти суддів - ЗМІ

Судді важливіші за військових? ПФУ показав вражаючу різницю у пенсіях