RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві працівники шахрайського call-центр у присутності поліції побили журналістів

Команда "СтопКору" викрила псевдоінвестиційний офіс у київському бізнес-центрі за адресою вул. Алмазна, 18/7. Працівники "офісу" влаштували бійку.

Як повідомили у "СтопКорі", медійників намагались не впускати до приміщення, але їм вдалося потрапити всередину.

Після цього багато людей, що ймовірно були працівниками call-центру, почали тікати з будівлі. Журналісти викликали поліцію. Поки екіпаж їхав на виклик, працівники "офісу" встигли винести з приміщення техніку і документи.

Вже за присутності поліцейських три невідомі особи напали на представників "СтопКору". Із рук одного з журналістів намагались вирвати телефон, іншого вдарили в обличчя, розбивши ніс. Почалась бійка.

Журналісти назвали ім'я одного з нападників — Кирило Романович Коваль. Свою посаду він не називає, представляється "небайдужим громадянином". Ймовірно, він є одним із працівників call-центру.

Постраждалі активісти подали заяву про злочин, фіксується факт побиття.

Нагадаємо, у Києві шахраї так званих call-центрів часто "працюють" під виглядом соціальних працівників чи представників благодійних фондів. Переважно жертвами обирають пенсіонерів та самотніх людей.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України попереджає переселенців про активізацію шахраїв, які пропонують допомогу нібито від міжнародних організацій. Аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом нагадують сайти для оформлення соціальних виплат, зокрема єПідтримки, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів.