RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Знищено 35 з 39 "шахедів": що відомо про наслідки нічної атаки дронів

У ніч на 10 березня російська армія здійснила ракетний обстріл по Харківській та Донецькій областях, а також атакувала Україну "шахедами". Українські сили ППО збили 35 дронів з 39.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗС України на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Росія завдала смертельного удару по Часовому Яру: фото

Так, загарбники ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківській та Донецькій областях, а також застосували 39 ударних безпілотників типу "Shahed", які запустили з мису Чауда в окупованому Криму та Приморсько-Ахтарська на території Росії.

"В результаті бойової роботи збито 35 "шахедів" у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей", - йдеться у повідомленні.

Більшість цілей збили мобільні вогневі групи українських Сил оборони та додатково залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи ПС ЗСУ та засоби РЕБ.

Фото: t.me/kpszsu

Під час другої повітряної тривоги, яка була оголошена о 03:55, чули вибухи у Хмельницькій області, передає "Суспільне Хмельницький". Ймовірно, це працювала ППО. Сирена була до 5:00 ранку.

Як написав голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram, у Дніпропетровській області було збито два ворожі дрони, один з яких - у небі над Криворізьким районом. Водночас у Нікопольському районі Росія атакувала з артилерії та дроном-камікадзе Нікополь та Марганецьку громаду, внаслідок чого пошкоджено інфраструктурний об'єкт, але обійшлося без втрат.

Глава Вінницької ОДА (ОВА) Сергій Борзов зазначив, що на Вінниччині уламки дронів пошкодили один об'єкт інфраструктури, внаслідок чого сталася пожежа. Її загасили о 06:30. Поранених немає.

Крім того, в Одеській області 9 березня о 23:30 пролунали потужні вибухи. Згодом з'ясувалося, що один із "шахедів" влучив у промисловий об'єкт, внаслідок чого сталася пожежа. Поранених немає. Було збито під час вечірньої атаки в Одесі та області 11 дронів-камікадзе.

Сили оборони півдня України також опублікували фото наслідків атаки "шахедів" по Одещині.

Фото: t.me/SJTF_Odes

Фото: t.me/SJTF_Odes

Фото: t.me/SJTF_Odes

Фото: t.me/SJTF_Odes

Фото: t.me/SJTF_Odes

Нагадаємо, 9 березня окупанти вдарили по Нікопольщині Дніпропетровської області. У результаті обстрілу загинув 16-річний юнак та ще один 22-річний чоловік перебуває у важкому стані.

  • Вас може зацікавити:

Удар по багатоповерхівці у Херсоні: з'явились жахливі фото

Серед постраждалих - трирічна дівчинка: фото наслідків удару ракетою С-300 по Чугуєву

Росіяни вдарили з РСЗВ по Куп’янську: загинули чоловік і жінка