RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Четвертий за два роки: в легендарній 47-ій бригаді змінився комбриг

У 47-й окремій механізованій бригаді ЗСУ відбувся урочистий ритуал прощання з Бойовим Прапором командира Дмитра Рюмшина та передача бойового стяга наступнику Яну Яцишену.

Про це повідомила пресслужба бригади.

Читайте також: Рідні впізнали тіла захисників Авдіївки, яких розстріляли окупанти: названі прізвища

"Панове офіцери, сержанти, солдати! Я мав за честь служити в 47-й бригаді, яка є найкращим підрозділом в Збройних силах України завдяки Вашому професіоналізму, стійкості та мужності. Впевнений, що Ви й надалі триматимете високо бойовий прапор та успішно виконуватимете завдання", - підполковник Рюмшин.

Своєю чергою, новий командир бригади, полковник Ян Яцишен пообіцяв продовжувати справу попередника і спільно з воїнами 47 ОМБр дійти до перемоги над противником.

"Від імені командування бригади та особового складу дякуємо Дмитру Рюмшину та бажаємо наснаги на новому місці, щоб ви й надалі з честю виконували це покликання. Хай підтримка з боку колег та однодумців буде вчасною, а вдача супроводжуватиме в кожній добрій справі", - додали в пресслужбі.


Зазначимо, що на початку червня 2023 року 47-й окремій механізованій бригаді було поставлено складне та важливе завдання – прорвати російську оборону на Запоріжжі від Орєхова та Малої Токмачки вздовж лінії фронту у напрямку міста Токмак. Російські окупанти облаштували кілька ліній оборони та встановили на шляху наступу українських сил безліч мінних полів. 21-22 серпня, після двох місяців запеклих боїв, воїни бригади зайшли до населеного пункту Роботине, прорвавши першу лінію оборони окупаційних військ.

З кінця жовтня 2023 року бригада брала участь у боях за Авдіївку. Наприкінці січня 2024 року бригада перебувала в активній обороні і за останні кілька місяців у зоні відповідальності 47 ОМБр просування ворога не було. Під час виходу ЗСУ з оточеної Авдіївки, 17 лютого 2024 року, бійці 25-го окремого штурмового батальйону 47 ОМБр вийшли з Авдіївського коксохіму без втрат.

Раніше "Апостроф" писав, яких втрат зазнали росіяни за чотири місяці боїв за Авдіївку.

  • Вас також може зацікавити:

"Спасибі Росії, ми вдома": житель розбитої вщент Авдіївки розповів, як радіє окупантам, відео

Байден назвав винних у втраті Авдіївки українськими захисниками

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці