RU  UA

Росіяни гатять без зупинки: в Херсоні масово евакуюють людей

У Херсоні стало дуже небезпечно через інтенсивність обстрілів з боку російських окупантів. З огляду на це, там організували планову евакуацію людей.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковниця Наталія Гуменюк.

Читайте також: Росія завдала удару по медзакладах і зупинці у Херсоні: фото, відео і всі подробиці

"Із Херсона відбувається планова евакуація. Вона відкрита, прозора, вона доступна. Інформація про те, де формуються евакуаційні виїзди є у відкритому доступі для всіх наших громадян. Відомі місця і в Херсоні, і в інших населених пунктах області, де можна звернутись із проханням про допомогу в евакуації", - наголосила вона.

Також активно працюють волонтерські організації. У пріоритетному порядку – евакуація родин із дітьми, однак відбувається евакуація і людей, які вирішили на цьому етапі перечекати певний період активних бойових дій у більш безпечному місці.

"Ворог не припиняє обстрілів. І обстрілює, на жаль, практично без прицілу. Територію обстрілюють по "квадратах", територіях, де є житлова забудова та промислові об'єкти. Зараз, коли погіршилися погодні умови, у ворога є проблеми з аеророзвідкою та аеронаведенням. Вони просто б'ють безприцільно, не маючи конкретних цілей", - наголосила Наталія Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни скинули з БПЛА вибухівку на жителя міста Берислав і завдали йому поранень, несумісних із життям.

  • Вас також може зацікавити:

Ходила з загарбниками по хатах: СБУ затримала на Херсонщині літню колаборантку, фото

Окупанти вдарили по лікарні в Херсоні: з'явились кадри "прильоту"

Росіяни вдарили по селу під Херсоном: є жертви