RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Обійшлася понад $1000: в Україні з'явилася віртуальна ведуча новин, відео

Полтавські фахівці створили ведучу за допомогою штучного інтелекту, на розробку пішло понад тисячу доларів.

Про це повідомляє видання "Kolo.news".

В епоху стрімкого розвитку технологій та штучного інтелекту (ІІ) медіаіндустрія не залишається осторонь прогресу. В Україні на світ з'явилася унікальна віртуальна ведуча новин на ім'я Наталія Полтавка.

Читайте також: Штучний інтелект зможе передбачати хворобу Альцгеймера за 7 років до появи симптомів: що стало ключовим фактором

Народження Наталки стало результатом блискучої роботи команди сайту Kolo.news. Використовуючи передові алгоритми ІІ, вони створили віртуального фахівця, здатного читати 30-секундні новинні ролики бездоганною українською мовою, без натяку на іноземний акцент.

Поява Наталі Полтавки відкриває нові можливості для редакції Kolo.news. Віртуальна ведуча забезпечує постійну публікацію роликів новин, звільняючи журналістів від рутинної роботи з озвучування. Такий підхід дозволяє редакції зосередитись на відборі та підготовці актуального контенту.

Впровадження таких технологій є революційною подією не тільки на ринку медійних продуктів і привносить у процес створення новин низку переваг:

  • Підвищує ефективність: ІІ забезпечує швидке та точне озвучування новин, дозволяючи журналістам заощадити час та ресурси.
  • Узгодженість: Віртуальна ведуча гарантує однакову якість звучання роликів, підтримуючи високий рівень професіоналізму та довіри у глядачів.
  • Економить кошти: Використання ІІ знижує витрати на виробництво контенту, дозволяючи редакціям розширювати свої можливості та залучати нову аудиторію.

На даний момент розробники зайняті удосконаленням ІІ, щоб Наталія могла впоратися зі складнішими текстами та взаємодіяти з глядачами у режимі реального часу.

Раніше ми писали, що американська компанія Perplexity створила "пошук-форум", який може виявитися конкурентом Google.

  • Вас також може зацікавити:

Як збити літак та ракету в домашніх умовах: ТОП запитів українців під час війни

Штучний інтелект зможе передбачати хворобу Альцгеймера за 7 років до появи симптомів: що стало ключовим фактором

Лікарі не змогли, а він зумів: як ChatGPT врятував дитину від смерті