RU  UA

Україна знайшла болюче місце і може зіпсувати життя всім росіянам: що означають удари по російських НПЗ

Українські війська все частіше почали бити по російських НПЗ і це виявилося болючим місцем для окупантів – третина з заводів, що діють, пошкоджено.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів Сергій Кривоніс, генерал-майор запасу ЗСУ.

За його словами, на території Росії знаходиться 36 діючих нафтопереробних заводів, при цьому ще стільки ж знаходиться на стадії будівництва.

"Важливо розуміти, що ми пошкодили 12 НПЗ, а не знищили ці заводи, тому що повне знищення фізично утруднене, оскільки такі об'єкти будуються на широких ділянках землі, які явно перевищують один квадратний кілометр", - пояснив генерал-майор.

Проте росіянам слід бути готовими до того, що Україна спробує "дотягнутися до 24 нафтопереробних заводів, що залишилися". Крім того, українська розвідка моніторитиме ситуацію на вже пошкоджених НПЗ. Якщо там будуть певні ознаки "пожвавлення" роботи, то удари завдаватимуться і по них. Для РФ такі удари дуже чутливі з урахуванням того, як їхній бюджет, армія та економіка загалом залежать від нафтогазової галузі.

Читайте також: Деякі українські дрони вже зручніші за літаки: удари по російських НПЗ розкрили цікаву деталь

"Ось уявіть, у вас у машині закінчився бензин, а купити ніде, тому що немає постачання. Чи це ускладнить вам життя? Звичайно ускладнить. А тут проблема виникає не в одного жителя, а в цілої країни", - прокоментував Кривоніс.

Цілком імовірно, що на даному етапі російське командування підтягуватиме до НПЗ кошти РЕБ та інші озброєння, якими вони намагатимуться прикрити заводи, тому українським бійцям доведеться шукати лазівки та бити там, де вони не чекають.

"Зрозуміло, що ми поки що не дістаємо всіх НПЗ, особливо за Уралом, але треба продовжувати бити там, куди можемо дотягнутися", - резюмував військовий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Пітером припинив роботу завод компанії "Новатек".

  • Вас може зацікавити

Влучив прямо в резервуар: в Курській області дрон підпалив склад з пальним, відео

У Тулі "прилетіло" в завод з виробництва ЗРК: фото і відео

Безпілотник атакував міську адміністрацію Бєлгорода: кадри "бавовни"