RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Через ракетні удари в Україні перебої зі світлом: ЗАЕС на межі блекауту

Російська масована атака спричинила пошкодження на деяких об’єктах критичної інфраструктури – в містах почались проблеми зі світлом, подекуди запровадили графіки аварійних відключень, ЗАЕС продовжує залишатись на межі повного блекауту.

"Апостроф" зібрав останні дані про те, яка ситуація зі світлом в Україні зараз та де можуть бути перебої.

Читайте також: Ракети летіли на дві цілі в Києві: з’явилися подробиці ранкової атаки

Львівщина

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький писав, що під час повітряної атаки у місті зазнав пошкоджень обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині:

"Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило".

Полтавщина

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін зауважував, що уламки пошкодили покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі:

"Вночі ворог завдавав ударів по всій території країні, зокрема і по нашому регіону. Найголовніше — без жертв та постраждалих. Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряним цілям у Кременчуцькому районі".

Філіп Пронін наголошував, що за останній час це була наймасштабніша атака на українську енергетику, на Полтавщині введено графік аварійних відключень, розгортаються пункти незламності:

"Ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. На Полтавщині застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Ситуація – на контролі. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання".

Кривий Ріг

Олександр Вілкул о 06:26 написав в Telegram, що в Кривому Розі введено графік аварійних відключень:

"Введено графіки аварійних відключень. Лікарні та інші об'єкти інфраструктури, де це можливо, переходять на генератори".

Він вказав, що в місті функціонують 213 пунктів незламності.

Харків

Голова Харківської ОДА Олега Синєгубова писав, що Харків практично повністю без світла:

"Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють".

ЗАЕС

Енергоатом писав, що ЗАЕС вчергове на межі блекауту:

"Сьогодні, 22 березня 2024 року, під час масштабної ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська", що з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України".

Наразі атомна електростанція зʼєднана з українською енергосистемою лише лінією електропередачі ПЛ-330кВ "Запорізька ТЕС — Феросплавна". Очільник Енергоатома Петро Котін наголошує, що така ситуація є вкрай небезпечною і загрожує настанням аварійної ситуації:

"Така ситуація вкрай небезпечна і загрожує настанням аварійної ситуації. Якщо відключиться остання лінія звʼязку з вітчизняною енергомережею, ЗАЕС опиниться в черговому блекауті, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія готує затяжний наступ в Україні, але є серйозна проблема.

  • Вас також може зацікавити:

Росія фосфором випалює все живе на Сумщині, але не всі люди хочуть евакуюватися - волонтерка

ЗСУ успішно відбили ворожі атаки, ППО знищила всі ракети: зведення Генштабу

У Харкові другу добу палає будівля, куди влучила російська ракета: відео з місця і останні дані про жертв