RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Екснардеп направив до НАБУ заяву про скоєння злочину головою Центренерго Андрієм Готою

Екснардеп Ігор Мосійчук направив до НАБУ заяву про скоєння злочину головою правління Центренерго Андрієм Готою.

Про це повідомив сам Мосійчук, пишуть "Українські новини".

"Направив сьогодні до НАБУ заяву про скоєння злочину учасниками ОЗУ яке контролює та обкрадає за корупційними схематозами ПАТ "Центренерго" (контрольний пакет належить державі), а саме ДМИТРОМ ЛЕВІНЦЕМ, АНДРІЄМ ВЕНГРІНИМ, АНДРІЄМ ГОТОЮ… Окрім заяви до НАБУ, готуємо звернення до країн партнерів, членів ЄС, в якому проінформуємо їхні правоохоронні органи про вище згаданий корупційний схематоз і виведення коштів здобутих злочинним шляхом за кордон для подальшої легалізації", - пише Мосійчук.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що підзвітне Фонду держмайна підприємство "Центренерго" отримало півмільярда гривень збитків у результаті схеми, за участю голови правління "Центренерго" Готи та Андрія Вєнгріна.

"Суть схеми така: "Шахта 1-3 Новогродівська", яка належить ставленикам Януковича, видобуває вугілля, яке відвантажують на збагачувальні фабрики, які контролює Вєнгрін. Проте, вугілля на цих фабриках не збагачується, а відвантажується на ТЕЦ "Центренерго", у результаті 50% вугілля – це рядовка, а вугілля із золою 23% приймається як кондиційне вугілля. В результаті, державна "Центренерго" отримує вугілля низької якості, що призводить до зношування та виходу з ладу дорогого обладнання, але при цьому платить і збагачувальним фабрикам Вєнгріна", - повідомлялося в ЗМІ.