RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Коли у Харкові зможуть відновити енергопостачання: в "Укренерго" назвали термін

В НЕК "Укренерго" вважають, що для відновлення енергопостачання у Харкові знадобиться два тижні. Це за умови, що не буде чергових масштабних руйнувань.

Про це розповів керівник Укренерго Володимир Кудрицький.

Читайте також: Як зараз виглядає зруйнована ТЕЦ у Харкові: фото

"Важко гарантувати якісь конкретні терміни. Говоримо орієнтовно про 7-10 днів, можливо, до двох тижнів, коли енергетики зможуть у повному обсязі відновити нормальне енергопостачання міста", - зазначив він.

За його словами, у розпорядженні Укренерго є достатньо ремонтних бригад, спеціалізованої техніки, матеріалів, а також обладнання. Енергетикам вдається поетапно відновлювати енергоживлення Харкова. Так, вже заживлена вся критична інфраструктура, з'явилася електрика, хоч і з певними обмеженнями, в оселях харків'ян.

Припускає, що на вихідних пом’якшать графіки відключень, що зараз діють. Така можливість може виникнути завдяки зниженню споживання на тлі суттєвого потепління.

Також зауважив, що руйнування були б мінімум удвічі більші, якби не певні інженерні рішення, які ухвалили для захисту критичних елементів на енергетичних об’єктах.

"Укренерго" зараз має достатню кількість обладнання, ремонтних бригад, спеціалізованої техніки та матеріалів. В цьому ситуація значно відрізняється від минулого опалювального сезону, коли обладнання було в дефіциті. Єдиний стримуючий фактор - це певний час, який потрібен для того, щоб здійснити всі ремонтні роботи", - повідомив він.

Зараз триває оцінка збитків, завданих енергосистемі під час ракетних та дронових атак РФ.

Раніше ми писали про те, що Харків достроково завершив опалювальний сезон.

  • Вас також може зацікавити:

Росія завдала удару по Харкову, в одному з районів піднявся дим: фото

Росія влаштувала нічну атаку "шахедів", в Харкові та області лунали вибухи: подробиці

У трьох містах України запровадили аварійні відключення світла: графіки