RU  UA

В районі Лиману ворог влаштував "м’ясо-танкову" атаку і хоче захопити плацдарм

Росіяни намагаються скинути бійців Сил оборони з плацдарму на лівому березі річки Жеребець біля Лиману. Проте окупанти вже кілька місяців не мають успіху.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів капітан, начальник служби зв'язків з громадськістю 21 ОМБр Сергій Дібров.

За його словами, лише нещодавно була "м’ясо-танкова" атака, яка також не вдалася.

Читайте: Сили оборони стримують натиск ворога на кількох напрямках, за добу на фронті – 71 бойове зіткнення

"Схоже, що після Авдіївки частина сил перекинута на наш напрямок. Живої сили і техніки стало більше. Перехоплення показують, що моральний стан окупантів поганий. Багато відмовників", - розповів військовослужбовець.

Також Сергій Дібров розповів, що Швеція передала Україні 10 модернізованих танків "Леопард", які дуже добре себе зарекомендували на полі бою.

"За рік було вражено 7 танків. З них один - безповоротно. Танки дуже безпечні для екіпажу, при влучання вони не детонують. Екіпаж може покинути машину. За це наші воїни дуже їх поважають", - поділився враженнями по техніку представник 21 ОМБр.

Він пояснив, що коли танк залишається на полі бою, його не можна знищити, бо він просто не детонує, тому його потрібно забрати, аби він не дістався росіянам, для яких така техніка "ласа здобич".

"Тоді починаються бої за те, щоб забрати цей танк", - розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 21 ОМБр Сергій Дібров.

Нагадаємо, раніше ми писали, що росіяни втратили на Луганщині дві ББМ при спробі "затрофеїти" шведський основний бойовий танк третього покоління Stridsvagn-122.

  • Читайте також:

ЗСУ відправили до пекла свіже поповнення: дані про втрати ворога у війні

Ворог перейшов до нової тактики і дістає озброєння 1930-х років: яка ситуація на Бахмутському напрямку

70 зі 100 – робота дронів: військовий розповів про ситуацію на фронті і втрати ворога