RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Гроші від схем Артема Шила в УЗ йшли на салони краси його дружини - ЗМІ

Колишнього начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шила було затримано детективами Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це пишуть Українські новини.

У НАБУ йому інкримінують організацію схеми, за якою АТ "Укрзалізниця" закуповувало трансформатори за завищеною ціною. Протягом 2022-2024 років група нібито "заробила" на різниці 94,7 млн грн.

З посиланням на джерело у НАБУ журналісти пишуть, що за місцем проживання Артема Шила та його дружини Ірини Шило (дівоче прізвище Попова) здійснено обшук, вилучено великі суми коштів у доларах та євро, техніка, криптогаманці. Також нібито були обшуки і на інших об'єктах нерухомості, пов'язаних з Шилом та його оточенням, і на об'єктах, пов'язаних з мережею салонів краси 365 STUDIO (ТОВ "365 Студіо"), якими володіє Ірина Шило (Попова).

Журналісти Bihus.Info ще у 2022 показували розмах бізнес-імперії сімейства Шило. Як зазначали журналісти, розквіт бізнесу дружини Шила збігся із шлюбом. Офіційно за 10 років, на кінець 2022, вона заробила близько 1 млн доларів. При цьому періодично Ірина Шило скаржилася в Instagram на бізнес, що ледь працює, але відкриває нові салони краси, вкладаючи в них сотні тисяч доларів і веде шикарне життя, викладаючи фото і відео у своєму акаунті.

"Але якщо до шлюбу вона мала кілька збиткових точок манікюру і менше 1 млн гривень на рахунку ФОП, то після початку відкривати один салон за іншим, а через рахунок ФОП щорічно почали проходити суми від одного до кількох мільйонів гривень", - йдеться у матеріалі.

Bihus.Info показали, що бізнес подружжя Шило номінально був оформлений на дружину у керівника ДКІБ Едуарда Крицина (пізніше його змінить Олександр Клімчук), який у 2021 залишив СБУ і став директором з економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці". Деякі фірми були у власності водія Шила – Олександра Скуратова. На нього переписали фірму "365 бар", що забезпечує роботу барів у салонах Ірини Шило. 2022 року Скуратова оформили в "Укрзалізницю".

Детективи наразі можуть довести у суді зв'язок між Артемом Шилом, вливанням грошей від схем з "Укрзалізницею" до салонів краси 365 STUDIO його дружини Ірини, водія Олександра Скуратова, який був "власником" бізнесів Ірини та Артема Шило та працював в "Укрзалізниці".

Наприкінці 2021 в Instagram Ірина Попова показувала ремонт салону краси на Оболоні, в який могло бути вкладено до 1 млн дол. Також кошти йшли на рекламу салону. Рахунки салонів Попової-Шило наразі можуть бути заарештовані, їхня діяльність призупинена.

Також правоохоронці перевіряють чи не виводилися кошти подружжя в окупований Крим, де народилася і проживала Попова. Її батьки отримали громадянство РФ, зареєстрували бізнес та придбали нерухомість у Криму, походження коштів на це викликає питання.

Журналіст Євген Плінський нагадує, що Артем Шило працював у СБУ в команді зрадника Андрія Наумова, заарештованого в Сербії за підозрою у відмиванні грошей, який вже вийшов на волю.