RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Не викидайте у смітник: які кухонні відходи є ідеальним добривом для троянд

Регулярне підживлення троянд органічними добривами допоможе зміцнити їхню кореневу систему та стебла. Три лайфхаки "зі смітника", які забезпечать рожевим кущам пишне цвітіння - бананова шкірка, кава та яєчна шкаралупа.

Про це повідомляє Express.

Три способи підживлення троянд натуральною органікою, які не коштують ні копійки, але при цьому гарантують приголомшливий результат

Читайте також: Коли садити картоплю у квітні-2024: найсприятливіші дні за місячним календарем

Бананова шкірка

Бананова шкірка містить калій та фосфор, які необхідні для росту та цвітіння троянд. Шкірку можна подрібнити й закопати навколо куща, або приготувати настій, заливши її водою і дав настоятися протягом декількох годин. Отриманий настій потім розбавляють і поливають їм троянди.

Кавова гуща

Кавова гуща багата азотом, який сприяє зростанню листя. Її можна розкидати по поверхні ґрунту навколо куща або злегка прикопати у землю. Також кавову гущу можна використовувати для компосту.

Яєчна шкаралупа

Яєчна шкаралупа містить кальцій, який необхідний для формування міцних стебел та пишного цвітіння. Шкаралупу потрібно подрібнити й додати до ґрунту навколо куща.

Крім перерахованих вище органічних добрив, існує ще низка натуральних засобів, які допоможуть покращити самопочуття та зростання ваших рожевих кущів.

  • Деревна зола: Деревна зола багата на калій і фосфор, двома важливими поживними речовинами для троянд. Застосовуйте її навесні чи восени.
  • Компост: Компост – це органічна суміш, отримана в результаті розкладання органічних відходів, таких як харчові залишки та опале листя.
  • Сидерати: Сидеральні культури - це рослини, що швидко ростуть, їх висаджують на грядки для поліпшення ґрунту.

Пам'ятайте, цвітіння кущів троянд значно залежить від кількості поживних речовин, тому своєчасне підживлення та правильний догляд допоможуть цим квітам радувати вас максимально довго.

Раніше ми розповідали, як зробити чудо-зручність для розсади.

  • Вас може зацікавити:

Не бояться холоду та посухи: сім найбільш урожайних сортів картоплі, які радять садити навесні

Як самостійно приготувати ґрунт для розсади на основі землі з городу

Яку температуру для вирощування розсади перцю та баклажанів вважають оптимальною