RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Генерал НАТО назвав труднощі в навчанні пілотів ЗСУ на F-16: у чому полягають

Головнокомандувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі назвав складнощі у навчанні українських пілотів на винищувачах F-16. Також американський генерал наголосив на важливості винищувачів для України.

Про це повідомляє Голос Америки.

Читайте також: Країна НАТО виділить €100 млн на F-16 для України

"Особливо складно перейти від старих літаків радянської епохи, якими літали українці, які вони обслуговували та підтримували, складно перейти від цього до сучасного літака четвертого покоління, такого як F-16. Ми працюємо над цим разом із ними, працює ціла коаліція країн. Зрештою, для них це буде дуже цінна річ”, - сказав Каволі.

Серед найбільших труднощів у тренуванні українців на F-16 Каволі назвав знання англійської мови.

"Якщо всі посібники, всі інструкції та всі кнопки написані англійською мовою, ви принаймні повинні знати достатньо англійської для цього. До речі, це також міжнародна мова польотів. Тому необхідно мати певний рівень володіння мовою. Це перший крок”, - додав він.

За словами американського генерала, інша проблема, пов'язана з відсутністю достатньої базової підготовки деяких українських льотчиків. У такому разі, спочатку повинні пройти її, після чого вже опановувати F-16.

Норвегія отримала дозвіл від США на передачу Україні 22 винищувачів F-16, а також двигунів, допоміжних матеріалів, тренажерів, запчастин та іншого відповідного обладнання .

Спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив , що у США та Данії завершується навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Нині вони вже відпрацьовують завдання, які перед ними будуть стояти в Україні. Він зазначив, що їх першочерговим завданням будуть, зокрема, удари по "Шахедах" та ракетах.

"Навчання пілотів, які проходять підготовку в Данії та США, знаходиться на завершальному етапі. Наразі вони вже відпрацьовують удари по малорозмірних цілях", - сказав Євлаш.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країни НАТО готові ввести війська в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Чи будуть США відправляти своїх військових до України: у Байдена дали відповідь

В Британії заговорили про відправку військ в Україну: екс-міністр оборони зробив заяву

Коли Франція може відправити свої війська до України: Макрон озвучив сценарій