RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Смерть 5-річного хлопчика після лікування зубів у Львові: що вирішила експертна комісія

Експертна комісія департаменту охорони здоров’я визнала неналежним надання медичної допомоги п'ятирічному Велесу Пашнику, який після видалення зубів впав у кому та помер у Львові.

Про це пише видання Zaxid.net.

Читайте також: В Кривому Розі хлопчик помер після візиту до стоматолога: подробиці трагічного інциденту

Як зазначається, йдеться про приватну стоматологічну клініку Ori-Dent. Комісія з'ясувала, що стоматологиня Вікторія Карнаухова та анестезіологиня Ірина Пода клініки надавали медичну допомогу хлопчику, не маючи спеціальної кваліфікації.

Були виявлені значні недоліки під час операції з видалення молочних зубів під загальним знечуленням, після чого хлопчик місяць пробув у комі та помер в реанімації.

"Знайдені значні недоліки під час надання медичної допомоги Велесу. Основне те, що лікарі – анестезіолог і стоматолог – не мали відповідної кваліфікації, щоб надавати дитині таку допомогу. У них би мала бути дитяча стоматологія і дитяча анестезіологія, а була доросла стоматологія і доросла анестезіологія. Вони не мали спеціального сертифікату для лікування дітей", – йдеться у висновку.

Його візьмуть до уваги під час розслідування кримінального провадження.

Батько дитини Віктор Пашник розповів, що на засіданні були стоматологиня та анестезіологиня, а от директор клініки Роман Онисько так і не прийшов. Він обурений халатністю лікарів.

"Так легковажно віднестись до людського життя, до дитячого життя, як ці молоді лікарки… Чи це час такий, чи люди такі, чи освіта в них така… У них не було анестезіологічної медсестри, не було сертифікатів на роботу з дітьми, у лікаря-стоматолога не було ліцензії на дитячу стоматологію та хірургічної ліцензії, бо це вже хірургія під анестезією", – зазначив чоловік.

Трагічна подія сталася у січні 2024 року у Львові. Під час операції в дитини зупинилось серце. Хлопчика шпиталізували в реанімацію дитячої лікарні, однак через місяць помер, не прийшовши до тями.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання лікарями своїх професійних обов'язків, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу).

Раніше ми писали, що в лікарні Дніпра помер шестирічний хлопчик від отруєння полуницею. Медики не змогли врятувати життя малолітньої дитини.

  • Вас також може зацікавити:

На Волині жінка втопила своїх дітей "щоб не мучилися": відео і всі деталі трагедії

Вдарила ножем і підпалила тіло: на Одещині 14-річна школярка вбила подружку

Розбещували доньку і знімали це на камеру: на Закарпатті сімейна пара постане перед судом