RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Деяким пенсіонерам перерахують пенсії заднім числом: коли чекати виплати

З 1 квітня в Україні було заплановано проведення перерахунку пенсій пансіонерам, які працюють. Вони отримають надбавку за новопридбаний стаж. Пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат і доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня, в червні.

Про це пише "Судово-юридична газета".

Читайте також: Скільки Кабмін спрямував коштів на соцвиплати у 2024 році: озвучена неймовірна цифра

З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня 2024 року придбали 24 місяці страхового стажу або відпрацювали менше 24 місяців, але після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки.

Якщо на 1 березня 2024 року придбано не менше 24 місяців страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу. При цьому пенсія може обчислюватися з того заробітку, з урахуванням якого обчислена пенсія при її призначенні або попередньому перерахунку, або, якщо доцільно, враховуватись у тому числі заробіток, який отримує людина, працюючи після призначення / попереднього перерахунку пенсії.

Якщо після призначення / попереднього перерахунку пенсії на 1 березня 2024 року придбано менше 24 місяців страхового стажу, перерахунок пенсії провадиться не раніше ніж через два роки після її призначення / попереднього перерахунку з урахуванням лише придбаного страхового стажу. Заробітна плата для обчислення пенсії не змінюється.

Сам перерахунок пенсій заплановано на 1 квітня, але його буде здійснено лише тоді, коли з державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року. Зазвичай, ці звіти надходять до 10 травня.

Пенсіонери, які працюють і яким буде здійснено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат і доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня, в червні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, хто з пенсіонерів зможе отримувати майже тисячу гривень доплати.

  • Вас також може зацікавити:

Пенсії для "мертвих душ": що робити родичам пенсіонерів, щоб не сплачувати космічні борги

Обов'язок пенсіонерів: про які зміни варто відразу повідомити ПФУ

900 грн щомісячної надбавки до пенсії: хто має право отримувати