RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Різкий "мінус" і мокрий сніг: на який регіон України суне страшна негода

У вівторок, 16 квітня, частину України накриє холодна повітряна маса з дощами, грозами, а надалі - зниженням температури повітря до нульових показників. Таке значне погіршення погоди очікується на Закарпатті.

Про це інформують фахівці Закарпатського обласного центру із гідрометеорології.

Читайте також: Квітневе літо закінчується. В Україну йде сильне похолодання зі снігом і морозами

Як повідомляє центр з гідрометеорології, для Закарпатської області оголосили попередження про небезпечні метеорологічні явища. Вже увечері 15 квітня, з переходом у найближчу ніч 16 квітня здебільшого у західній та гірській частині області можливі грози. Також під час гроз місцями сильні пориви вітру від 17 до 22 м/с, подекуди можливі потужні дощі. Оголошений перший рівень небезпечності, жовтий.

"Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпеки. Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання, роботи служб комунального господарства, зв'язку, будівельної та туристично-рекреаційної галузей", - йдеться у попередженні.

З 16 квітня через надходження холодної повітряної маси очікується різке зниження температури повітря на 8-10°.

За прогнозом синоптиків, якщо вдень 15 квітня в області було +20°...+25°, а в горах локально +11°...+16°, то наступного дня стовпчики термометрів впадуть до +11°...+16°, у горах - до +5°....+10°. Зокрема, 17 квітня температура становитиме +3°...+8°, на високогір'ї - до 0°...+2°.

17 квітня теж прогнозують опади у вигляді дощу, вночі місцями сильні. На високогір'ї східної частини регіону очікуються дощі навіть з мокрим снігом. 18 квітня в області дощитиме, у горах можливі опади з мокрим снігом та снігом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що синоптики зафіксували нові температурні рекорди на Київщині.

  • Вас також може зацікавити:

В Україну йде скандинавський циклон з дощами і грозами

Дощі, грози, заморозки і рвучкий вітер: синоптик дав прогноз на новий тиждень

У Києві пануватиме суцільна спека? Яких примх чекати від погоди у травні